Uli Jon Roth:αυτή η κόντρα με αφήνει άφωνο…

Written by on 08/04/2019

Ο Uli Jon Roth παίρνει πάλι θέση για την κόντρα μεταξύ Michael και Rudolf Schenker, λέγοντας ότι τον αφήνει «χαζό και άφωνο».

Ο Michael Schenker έδωσε μια σειρά από συνεντεύξεις τα τελευταία χρόνια, στίς οποίες αμφισβήτησε την ικανότητα του αδελφού του, φτάνοντας μέχρι του σημείου να ονομάσει τον Rudolf “καλλιτέχνη”, που “υιοθέτησε εντελώς” την εικόνα του Michael ως δική του. Επίσης, κατήγγειλε τους SCORPIONS για «νόθευση» της ιστορίας της σύντομης θητείας του με την μπάντα και χαρακτήρισε αυτό που βλέπει,ως συνεχιζόμενες προσπάθειες για την μείωση της προσφοράς του πρώην ντράμερ της μπάντας Herman Rarebell και του πρώην μπασίστα Francis Buchholz, στη μακρά συνεργασία τους με τους SCORPIONS.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με τον Jeff Gaudiosi της MisplacedStraws.com, ο Roth – που ήταν στους SCORPIONS για πέντε χρόνια πριν από την αναχώρηση του από την μπάντα το 1978, μετά την κυκλοφορία του διπλού live άλμπουμ «Tokyo Tapes» – δήλωσε σχετικά με τα σχόλια του Michael: «Νομίζω ότι αυτό αναπτύχθηκε όχι πολύ καιρό πριν και προέρχεται από την πλευρά του Michael , γιατί ο Rudolf δεν έχει καμία μνησικακία και είναι ο πιο cool τύπος που θα μπορούσε να υπάρξει. Σχεδόν όλα όσα λέει ο Michael δεν έχουν κανένα νόημα για μένα κι απλά δεν το καταλαβαίνω.Γνωρίζοντας τον Rudolf στενά για πέντε χρόνια [κατά τα πρώτα χρόνια των SCORPIONS], είναι σαν ο Michael να μιλάει για ένα διαφορετικό πρόσωπο. Εξακολουθώ να ξέρω τον Rudolf, και εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Michael μιλάει για ένα διαφορετικό πρόσωπο. Μπορεί να έχει ο Rudolf κάποια στοιχεία Jekyll-και-Hyde που εγώ που δεν ξέρω, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο.

«Δεν ξέρω ποιό είναι το πρόβλημα του Michael,» συνέχισε ο Uli. “Δεν μπορώ πραγματικά να προσθέσω κάτι άλλο και νομίζω ότι είναι πολύ λυπηρό να μιλάμε για τον αδερφό μας έτσι.

Δεν θα μιλούσα για κανέναν με αυτό τον τρόπο, ακόμα και αν ήταν αλήθεια.Δεν καταλαβαίνω την αρνητικότητα,δεν το καταλαβαίνω καθόλου και δεν νομίζω ότι ο Rudolf το αξίζει αυτό. Απ’όσο γνωρίζω, ο Rudolf έκανε πάντα καλό στον Michael. Αυτή ήταν πάντα η προσωπική μου αντίληψη ».

Ο Roth συνέχισε να λέει: «Δεν υπάρχει αδικία για τον Michael, είναι ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες που ο κόσμος έχει δει ποτέ, και μάλιστα ένας από τους πιο μοναδικούς και τον σέβομαι γι ‘αυτό. Εγώ δεν ξέρω από πού του έρχεται όλο αυτό και θα ήθελα να σταματήσει, γιατί δεν κάνει καθόλου καλό στον Michael να θεωρείται ως κάποιος που μιλάει άσχημα για τον αδερφό του.

Και επίσης, ας μην ξεχνάμε, ναι, ο Michael είναι πολύ καλύτερος κιθαρίστας, τεχνικά, και ένας πιο ευέλικτος μουσικός, αλλά ο Rudolf έγραψε μερικές καταπληκτικές επιτυχίες που είχαν μουσικά ένα πολύ υψηλό επίπεδο, και αυτό δεν είναι τυχαίο. Αυτό είναι ένα ένα ιδιαίτερο δώρο, πολύ λίγοι άνθρωποι το έχουν και δεν πρέπει να υποτιμούνται με κανένα τρόπο, ο Rudolf είναι και αυτός ένας πραγματικός καλλιτέχνης και κανείς δεν μπορεί να το αρνείται.

Ο Michael Schenker έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ήταν «απογοητευμένος» από τον τώρα-70χρονο αδελφό του για τον τρόπο που οι SCORPIONS περιγράφουν την περίοδο που ήταν με το συγκρότημα και κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης και κυκλοφορίας του άλμπουμ «Lovedrive».Ο Michael ισχυρίστηκε επίσης ότι οι SCORPIONS τον εκμεταλλεύτηκαν και πήραν τα εύσημα για τη σύνθεση των τραγουδιών. Όλα έρχονται στο φως, είπε ο Michael,όταν προσεγγίστηκε για να βοηθήσει με τις επανακυκλοφορίες για τα 50 χρόνια των SCORPIONS.


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram