Roger Waters…Αφήστε τους ανθρώπους της Βενεζουέλας ήσυχους!!!

Written by on 09/02/2019

by Εύα Ζευγουλά

Αφήστε τους ανθρώπους της Βενεζουέλας ήσυχους.
Ο Roger Waters αποκαλεί πράξεις “παραφροσύνης” τις ενέργειες των ΗΠΑ.

Ο πρώην frontman των Pink Floyd Roger Waters εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την καταστροφή της”πραγματικής δημοκρατίας” στη Βενεζουέλα, καλώντας να μπεί ενα τέλος στο “πραξικόπημα”του Τράμπ στη χώρα της λατινικής Αμερικής.
Ο θρυλικός ροκ μουσικός εξέφρασε την οργή του για το πώς οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τη Βενεζουέλα στο Twitter και το Facebook, απαιτώντας η Ουάσιγκτον να αφήσει τους ανθρώπους εκεί ήσυχους.

“Έχουν μια πραγματική δημοκρατία, να σταματήσει να προσπαθεί να την καταστρέψει, για να μπορεί το 1% λεηλατεί τα κέρδη τους από το πετρέλαιο”,έγραψε την Κυριακή ο πρώην μπασίστας των Pink Floyd και συν-τραγουδιστής.Δημοσίευσε επίσης ένα φυλλάδιο με τίτλο “Σταματήστε το πραξικοπήμα του Trump στη Βενεζουέλα”, το οποίο ζητούσε μια” διαδήλωση έκτακτης ανάγκης “μπροστά από την αποστολή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

ΣΤΑΜΑΤΉΣΤΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΤΡΈΛΑ ΤΩΝ ΗΠΑ,ΑΦΉΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΈΛΑΣ ΉΣΥΧΟΥΣ. ΈΧΟΥΝ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΈΨΕΙ ΈΤΣΙ ΤΟ 1% ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΉΣΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΈΛΑΙΟ ΤΟΥΣ.
ΒΕΝΕΖΟΥΈΛΑ! # NICOLASMADURO # STOPTRUMPSCOUPINVENEZUELA

Τα λόγια του Waters ξεσήκωσαν ένα κύμα σχολίων, τα περισσότερα από τα οποία ήταν αρκετά σκληρά προς το μουσικό. Ορισμένοι χρήστες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης τον καταδίκασαν για την υποστήριξη ενός δικτατορικού καθεστώτος, ενώ άλλοι έγραφαν ότι “δεν έχει ιδέα” τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα.

Ιωσήφ Tirello
@jtirello3
Απάντηση σε @rogerwaters
Σε υποστηρίζω Ρότζερ, αλλά δεν μπορείς να έχεις μια δημοκρατία με έναν δικτάτορα που έχει τον στρατό στην τσέπη του και μεγάλο ανθρώπινο πόνο. Όταν οι άνθρωποι πεινάνε, θυμώνουν.

Ντάνα
@ radicorns
Απάντηση σε @rogerwaters
Κλαίω. Το μεγαλύτερο μουσικό είδωλο μου απλά υπερασπίστηκε την κυβέρνηση που κατέστρεψε την χώρα μου και την οικογένειά μου, που μας ανάγκασε να φύγουμε μακριά για να έχουμε μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής. Ρότζερ, δεν έχεις ιδέα για το τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα, δεν ξέρεις τους νόμους μας, δεν ξέρεις πόσο άθλια είναι..
Ντάνα
@ radicorns
η κατάσταση είναι. Αυτό δεν είναι θέμα αριστεράς εναντίον δεξιάς . Οι άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, έχουμε το μεγαλύτερο πληθωρισμό του κόσμου,έλλειψη φαρμάκων, τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στη Λατινική Αμερική.

Ένα άτομο ανέβασε μια φωτογραφία μ’εναν πολίτη της Βενεζουέλας να τρώει αποφάγια από τα σκουπίδια, λέγοντας “Μακάρι να ήσουν εδώ να το δείς αυτό,”σε σχέση με το τραγούδι των Pink Floyd,Wish you were here.

Ο Γουότερς κατηγορήθηκε επίσης για υποκρισία επειδή είναι ” κομμουνιστής με … τσέπες γεμάτες χρήματα.”
“Το μόνο 1% εδώ είναι το 1% των πληροφοριών που έχεις. Σταμάτα την φλυαρία και δες το μόνος σου, πήγαινε στη Βενεζουέλα και δες τι συμβαίνει εκεί. Είναι εύκολο να είσαι κομμουνιστής με τις τσέπες γεμάτες χρήματα.”

Υπήρχε όμως κι ένα κύμα υποστήριξης για τον μουσικό. Ένας χρήστης Twitter απάντησε καλώντας τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Juan Guaido το ” σκυλί του Λευκού Οίκου.”

Υπήρχαν επίσης εκκλήσεις για αποφυγή επιθετικότητας. “Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι ο πόλεμος δεν είναι η λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα”, έγραψε ένα άτομο στο Facebook.

Ο Roger Waters ασχολείται με τον πολιτικό ακτιβισμό εδώ και χρόνια. Είναι γνωστός ως παθιασμένος υποστηρικτής των Παλαιστινίων και ως υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επίσης κριτικός έναντι της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ συριακής αντιπολίτευσης.


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram