Rock n’ Roll: Η Μουσική του Διαβόλου (part 3)

Written by on 22/11/2018

Της Έυας Ζευγουλά.

Και συνεχίζουμε…

Το Rock n’ Roll είναι η μουσική του Διαβόλου!!!

Η κατάρα του κιθαρίστα των FLEETWOOD MAC

H επιτυχία των Fleetwood Mac και η ραγδαία άνοδος τους στα τσαρτς δεν άγγιξε ούτε τον τεράστιο Peter Green ούτε κάμποσους άλλους κιθαρίστες που πέρασαν από το γκρουπ.

Το πρώτο σχήμα με επικεφαλής τον Πίτερ γνώρισε επιτυχία και καταξίωση, θεωρήθηκε μάλιστα και τεράστια επιρροή για πολλούς μέχρι τη στιγμή που ο Γκριν έπαθε overdose από LSD σε ένα πάρτι το 1970 ξεκινώντας έτσι μια θλιβερή διαδρομή απρόβλεπτης συμπεριφοράς και ψυχικής νοσου. Επισημα έφυγε από τους Μακ το 1971 και κατόπιν διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια. Για πολλά χρόνια υποβαλλόταν σε ηλεκτροσόκ.

Το 1971 ο slide κιθαρίστας τους Jerry Spencer, έπαθε κι αυτός overdose από μεσκαλινη, εγκατελειψε τη μπάντα προσχωρώντας στους The Children of God, μια αίρεση που είχε σχέση με σεξουαλικές καταχρήσεις.

Ένα χρόνο μετά, ο καινούργιος κιθαρίστας, Danny Kirwan, μάτωσε το κεφάλι του, κοπανώντας το σε έναν τοίχο, κατα τη διάρκεια ενός σωου. Αφου αρνήθηκε να παίξει, πήγε στο κοινό και άρχισε να κράζει τους υπόλοιπους της μπαντας. Τον έδιωξαν αμεσως. Πρόσφατα, υπέφερε από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και ήταν άστεγος.
Αφού είχε ησυχάσει για αρκετά χρόνια, η κατάρα ξαναχτύπησε το 2012, με όλη της την ένταση αυτή τη φορά. Ο Bob Weston

που είχε πάρει τη θέση του Kirwin 40 χρόνια πριν, πέθανε από μια γαστρεντερική αιμορραγία κι ο Bob Welch ο οποίος είχε αφήσει τους Μακ πριν το Rumors, αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος!

Η κατάρα του Harry Nilsson

Ο Harry Nilsson έγινε γνωστός με τις τεράστιες επιτυχίες “Everybody’s Talkin’,” “Without You,” “Coconut,” και “Jump Into the Fire,”

Ο ίδιος ήταν ένας επικίνδυνος αλκοολικός που πήρε μια σειρά καταστροφικών αποφάσεων για την καριέρα του οι αρνητικές συνέπειες των οποίων θα επηρέαζαν αρκετούς ροκ σταρς με τους οποίους είχε συνεργαστει. Αυτο όμως είναι άλλο καπέλο….

O Nilsson λοιπόν είχε ένα διαμέρισμα στο 12 Curzon Place.

Η Mama” Cass Elliot το νοίκιασε για 2 εβδομάδες στα 1974. Βρέθηκε νεκρή σε αυτό το διαμέρισμα από καρδιακή προσβολή και όχι όπως έλεγε ο μύθος πνιγμένη με το φαγητό της. Ήταν 32 ετών.

4 χρόνια αργότερα ο Κηθ Μουν νοίκιασε το ίδιο διαμέρισμα. Ο Νίλσον θεωρούσε το μέρος καταραμένο αν και το 2012 ο Πητ Ταουνσεντ στην αυτοβιογραφία του λέει “είναι ανοησία!Δε χτυπάει ποτέ κεραυνός το ίδιο μέρος δυο φορές! ” Δυστυχώς,αυτό δεν ίσχυσε εδώ…ο Κηθ πέθανε στο ίδιο ακριβώς σπίτι που πέθανε κι η Μάμα… Όπως και αυτή, ήταν 32 ετών.

Για το τέλος….ο John Lennon ήταν ο καλύτερος φίλος του Νίλσον κοντινότερος του άνθρωπος και συνεργάτης Λένον έκανε παραγωγή στο άλμπουμ Pussycats του Νίλσον κι οι δυο τους ήταν διαβόητοι μεθύστακες στη Νέα Υόρκη και στο Χολυγουντ. Οπως ξέρετε ο Τζον Λεννον, δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στο Μανχάταν στις 8 Δεκεμβρίου του 1980.

Τρομάξατε αρκετά;;;


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram