punks not dead….

Written by on 08/03/2019

Στο στούντιο SIR στο Δυτικό Χόλιγουντ το βράδυ της Δευτέρας, μια ομαδική συζήτηση αστέρων του punk-rock έγινε οργή και μανία – άλλωστε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρουσιαστεί η νέα σειρά του δικτύου Epix, Punk, που κάνει πρεμιέρα στις 11 Μαρτίου;

Στην καρδιά του καυγά ήταν ο John Lydon-γνωστός και ως Johnny Rotten. Το πρώην μέλος των Sex Pistol πλακώθηκε σχεδόν με τον Marky Ramone και τον Henry Rollins, ενώ οι υπόλοιποι παρακολουθούσαν χαμογελώντας με γουρλωμένα μάτια.
Η συζήτηση έλαβε χώρα όταν μετά από μια προβολή η ομάδα μαζεύτηκε μπροστά στην οθόνη. Ο Henry Rollins, ο Duff McKagan, ο Lydon, ο παραγωγός Punk John Varvatos, ο Ramone και ο Donita Sparks των L7 μαζεύτηκαν για να απαντήσουν σε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την κληρονομιά του πάνκ αλλά όταν ξεκίνησε η συζήτηση πήρε μια δική της τροπή .

Πρώτον, τα πράγματα ζεστάθηκαν μεταξύ Lydon και Rollins. “Henry, δεν έχουμε ποτέ συναντηθείι πριν, εμείς;” είπε Lydon, όπως φαίνεται σε ένα κλιπ. “Έχετε πει τα πιο ανόητα πράγματα αλλά έχετε πεί και άριστα πράγματα.”
“Και αποκάλεσες τους Black Flag ένα μάτσο πλουσιόπαιδων και θέλαμε να ξεριζώσουμε τα αυτιά σας”, είπε ο Rollins.
“Ναι, το έκανα, αλλά δεν μου άρεσε η γ@#$%^& η μουσική”, δήλωσε ο Lydon. “Ήταν βαρετή.”
Ο Lydon συνέχισε να ισχυρίζεται ότι μια μεγάλη διαφορά μεταξύ των Pistols και των Black Flag ήταν ότι ο Lydon τραγουδούσε πιο καθαρά. “Μην μιλάς Μαύρη Σημαία, Ροζ Σημαία, Λευκή Σημαία”, είπε.

Αργότερα, οι Lydon και Marky Ramone ήρθαν σε κόντρα, αναζωογονώντας μια αντιπαλότητα που κράτησε δεκαετίες. Αφού ο ντράμερ μίλησε για το πώς οι Ramones άνοιξαν δρόμο για το punk στη Νέα Υόρκη και το πήρε μετά το Λονδίνο, ο Lydon είπε ότι «δεν είσαν καν ενας αυθεντικός Ramone». «Αλλά έκανα το album Blank Generation με τον Richard Hell” απάντησε ο Ramone. “Όλοι εσείς πήρατε την εικόνα του Richard Hell. Αυτό είναι το μόνο που κάνατε. ”
Και ακόμα καλύπτετε τα γ@#$%^να αυτιά σας”, είπε ο Lydon, γκρινιάζοντας αφού είχε ξεσηκωθεί από τον ντράμερ.
“ο Sid Vicious ήταν το αστέρι”, είπε ο Ramone, κάνοντας τον Lydon να χαμογελάσει και να του βγάλει τη γλώσσα του. “Έχεις δίκιο,ναι,ήταν,” απάντησε ο Lydon. “Ήταν το αστέρι για ψεύτες και ηλίθιους σαν κι εσένα. Απολαύστε τα ναρκωτικά σας και βεβαιωθείτε ότι θα έχετε ένα ευτυχισμένο θάνατο. ”
Ο Lydon συνέχισε την επίθεσή του στον ντράμερ. “Η πανκ μουσική για μένα ήταν θετική, η θετική απόδειξη, ότι μπορούσαμε να αλλάξουμε τις ζωές μας με τη μουσική, δηλαδή αυτό που είπαμε, να επιτεθεί στα πολιτικά συστήματα”, είπε. «Αυτό το ηλίθιο έχει πάρει ναρκωτικά”
“Μιλάς μιλάς, αλλά δεν έκανες και τίποτα , όπως και οι MC5”, είπε ο Ramone. Στη συνέχεια ο Λίντον σηκώθηκε και χόρευε: “Γεια σας, ο Johnny Rotten δεν έκανε ποτέ τη διαδρομή;” Στη συνέχεια,καθώς ο Ramone συνέχιζε, ο Lydon τον κοίταξε και είπε: “Κοιτάξε πώς είσαι,μοιάζεις με χεβιμεταλλά που τον έχουν απορρίψει.”
“Κατσε γ@#$%^&* κάτω ” είπε ο Ramone.

“Αυτό είναι το γ#$%^&νο το πανκ ροκ,” πρόσθεσε ξαφνικά η Donita Sparks των L7. “Ακατάλληλο, απρόσεκτο, μακριά από τις νόρμες.”

Σε μια ήρεμη στιγμή της σκηνής, η Σπάρκς είπε ότι είχε αντλήσει έμπνευση τόσο από τους Sex Pistols όσο και από τους Ramones. “Θέλω απλώς να πω ότι ήξερα για τους Ramones και τους Sex Pistols προτού μάθω για την Iggy και τους MC5”, είπε. “Ως έφηβος, αυτά ήταν τα δυο συγκροτήματα που ήταν σεισμός για τα νιάτα μου, κανονικός σεισμός.”

Ο Λίντον προσπάθησε να την διακόψει και αυτή είπε: “Περίμενε, τίγρη. Ηρέμησε, τίγρη. ‘Ασε την κυρία να μιλήσει για ένα δευτερόλεπτο….όταν ανακάλυψα αυτά τα συγκροτήματα υπήρχε τόσο φρικτή, μα τόσο φρικτή μουσική στο ραδιόφωνο. Ήταν απίστευτα άσχημα. Ήταν απο τα μέσα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του εβδομήντα και ήταν βαρετό, μουσική μόνο για 30αρηδες και άνω. Ήταν απλά τρομερό. Και τότε, όταν άκουσα τους Ραμόνες, ήμουν σαν: «Ω, Θεέ μου. Αυτό είναι, για τους εφήβους. Ω, μιλάει για μένα. Είναι εφηβικό, είναι διασκεδαστικό, θέλω να χορέψω με αυτό.Και όταν άκουσα τους Sex Pistols, ήμουν σαν…Αυτή η μπάντα με τρομάζει και μου αρέσει ».


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram