Phil Collins: Γιατί δεν φταίω για το φιάσκο των Led Zeppelin στο Live Aid

Written by on 03/03/2019

by Εύα Ζευγουλά

Σε ένα απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του, Not Dead Yet, ο Phil Collins αποκαλύπτει πώς ήταν να είναι ο εφεδρικός τροχός, όταν οι Led Zeppelin κάηκαν στο Live Aid.
 
Ξέρω ότι το σετ δεν πάει καλά απο νωρίς. Δεν μπορώ να ακούσω τον Ρόμπερτ καθαρά από κεί που κάθομαι αλλά ακούω αρκετά για να ξέρω ότι δεν είναι στα καλύτερα του.Δεν θυμάμαι να παίζω το Rock And Roll, αλλά προφανώς το έκανα. Αλλά θυμάμαι μια πολύ άσχημη φάση, όπου μπορώ να ακούσω αυτό που ο Robert αναφέρει υποτιμητικά ως «πλέξιμο»: δλδ φανταχτερό τύμπανο. Και αν μπορείτε να βρείτε το βίντεο (το στρατόπεδο των Zeppelin έκανε το καλύτερο δυνατό για να το εξαφανίσει από τα βιβλία ιστορίας), μπορείτε να με δείτε να μιλάω, να παίζω στον αέρα,να κάνω τα πάντα. Αν ήξερα ότι πρόκειται να είναι μια μπάντα με δύο drummer θα είχα απομακρυνθεί από το show πολύ πριν φτάσω οπουδήποτε κοντά στη Φιλαδέλφεια.

Στη σκηνή δεν παίρνω τα μάτια από τον Tony Thompson. Είμαι κολλημένος σε αυτόν.Πρέπει να ακολουθήσω – παίρνει το πάνω χέρι και έχει επιλέξει να αγνοήσει όλες μου τις συμβουλές.Βάζοντας τον εαυτό μου στη θέση του,πιθανώς να σκέφτεται: “Αυτή είναι η αρχή μιας νέας καριέρας. Ο John Bonham δεν είναι πλέον γύρω. Θα θέλουν κάποιον. Αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας επανένωσης των Led Zeppelin. Και δεν χρειάζομαι αυτό τον άγγλο στο δρόμο μου. ”

Δεν τον κρίνω, ο θεός ξεκουράζει την ψυχή του. Ο Thompson ήταν ένας φανταστικός ντράμερ αλλά ήταν πολύ άβολα και αν μπορούσα να φύγω από το στάδιο, θα είχα φύγει στα μισά του Stairway …αν όχι νωρίτερα. Αλλά φανταστείτε τo…Παρατώντας τα κατά τη διάρκεια του Second Coming;Ποιος σκατά νομίζει ότι είναι ο Collins; Ο Γκέλντοφ θα είχε πραγματικά λόγο για να αρχίσει να βρίζει.

Μετά από ό, τι φανηκε σαν μια αιωνιότητα, τελειώνουμε. Σκέφτομαι:«Θεέ μου, αυτό ήταν απαίσιο.Όσο πιο γρήγορα τελειώσει τόσο το καλύτερο. ”

Υπάρχει ακόμα μια στιγμή τρόμου.Βackstage,ο Alan Hunter ο MTV VJ περιμένει για συνέντευξη τους Led Zeppelin.Ο ιδρώτας τρέχει ακόμα στο πρόσωπό μας, μια άσχημη γεύση υπάρχει στο στόμα μου και μαζευόμαστε έξω από το τροχόσπιτο της καταστροφής.Επιστρέφοντας στο στούντιο,ξεκινάει τη συνέντευξη με τις λέξεις: “Σε μια μέρα για επανασυνδέσεις,ίσως η πιο αναμενόμενη ήταν η επανένωση των Led Zeppelin.Αμέσως τώρα,μια συνέντευξη με τα επανενωμένα μέλη … ”

Ο Hunter αρχίζει να θέτει ερωτήσεις και είναι φανερό ότι κανείς δεν τον παίρνει σοβαρά.Ο Ρόμπερτ και ο Τζίμι είναι δύσκολοι,δίνοντας ασαφείς, ανόητες απαντήσεις σε ευθείες ερωτήσεις. Ο John Paul Jones είναι πιο ήσυχος κι από ένα ποντίκι σε εκκλησία. Λυπάμαι για τον Hunter. Είναι ζωντανός στον αέρα, ένα παγκόσμιο ακροατήριο περιμένει με κομμένη ανάσα και αυτοί οι τύποι τον κάνουν να μοιάζει με ηλίθιο.

Οι Led Zeppelin τελικά δεν θα αφήσουν την εμφάνιση αυτή να συμπεριληφθεί στο επίσημο DVD Live Aid. Διότι, βέβαια, ντρέπονταν για αυτό.Και ανακαλύπτω ότι συνήθως είμαι αυτός που κατηγορείται γι ‘αυτό. Δεν θα μπορούσαν να είναι οι ιεροί Led Zep που φταίνε.Ήταν αυτός ο ηλίθιος που ήρθε με το Concorde χωρίς να έχει κάνει πρόβα.Αυτός ήταν ο ένοχος.Αυτό το ρεζίλι.


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram