David Coverdale:πρώην συνάδελφοι, είμαι χαρούμενος που θα παραμείνετε πρώην συνάδελφοι.

Written by on 07/04/2019

Ο David Coverdale λέει ότι η σημερινή σύνθεση των DEEP PURPLE “εμπόδισε” τον Ritchie Blackmore να ανέβει με τους πρώην συναδέλφους του στη σκηνή κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής τους στο Rock and Roll Hall of Fame του 2016.

Ο Blackmore είναι συνιδρυτής των DEEP PURPLE και έγραψε πολλά από τα πιο αξιοσημείωτα κομμάτια τους, όπως το “Smoke On The Water”, αλλά δεν έχει παίξει με το γκρούπ από την αναχώρησή του το 1993.

Ο Steve Morse ανέλαβε αποτελεσματικά την αντικατάσταση του Blackmore το 1994 και από τότε ήταν στην ομάδα περισσότερο από τον Ritchie.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο του ραδιοσταθμού Z93 της Νέας Υόρκης, ποιά ήταν η εμπειρία του στο Rock Hall, ο Coverdale είπε: «Ήταν μια τεράστια τιμή, αλλά με ανησυχούσε μόνο ο πρώην μπασίστας και τραγουδιστής Glenn Hughes, δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ με τους υπόλοιπους που δεν ήθελαν τον Ritchie Blackmore να έρθει να τιμηθεί ως Rock And Roll Hall Of Famer.

“Κάλεσα τον Ritchie και είπα,” Έλα μαζί μου. Κανείς δεν θα κάνει τίποτα “, συνέχισε ο Coverdale. “Το πρώτο πράγμα που είπα [κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου σχετικά με την υποδοχή μου] ήταν:” Λυπάμαι πολύ που ο Ritchie Blackmore δεν είναι εδώ, χωρίς τον οποίο κανείς δεν θα ήταν σε αυτή τη σκηνή “, πράγμα που είναι απολύτως αληθές. Ο Glenn κι εγώ απλά ασχοληθήκαμε με τους εαυτούς μας και διασκεδάσαμε με τους CHICAGO, τους CHEAP TRICK, τον Steve Miller – όλοι ήταν απλά υπέροχοι.

“Έτσι, λοιπόν πρώην συνάδελφοι, είμαι χαρούμενος που θα παραμείνετε πρώην συνάδελφοι. [Γέλια] Απλώς δεν σκέφτονται με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή όπως σκέφτομαι εγώ”, πρόσθεσε. “[Έχουν] μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, ιδεολογία και δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετική”.

Ο Coverdale ήταν πολύ πιο ευχαριστημένος από τον Hughes, τον οποίο ονόμασε ένα “όμορφο” πρόσωπο. Πρόσθεσε: “Αποκαλούμαστε αληθινοί αδελφοί. Στηρίζουμε ο ένας για τον άλλον για πάνω από 40 χρόνια … καλά, 45 … όπου να’ναι 50 … Ο Ιησούς, ο Glenn Hughes και εγώ είμαστε αδέλφια. Δούλευε με τους DEEP PURPLE, βγήκε μπροστά μου και μετά με καλωσόρισε … Επειδή ο Glenn ήταν τραγουδιστής, είναι πρωτοπόρος τραγουδιστής – είναι εξαιρετικός και έφυγε από μια μπάντα που λεγόταν TRAPEZE για να πάει στούς DEEP PURPLE, όπου ήταν ο επικεφαλής .Έτσι, η γενναιοδωρία που μου έδειξε, ήμουν ένα νέο παιδί που δεν είχε παίξει ποτέ σε μεγαλύτερα πλήθη πάνω από εκατό άτομα σε κλαμπ … Ήταν μια εξαιρετική στιγμή: ο Ritchie Blackmore και ο Jon Lord ήταν απόλυτα κύριοι και για μένα ήταν σα να ήμουν ήμουν στο πανεπιστήμιο των DEEP PURPLE και είχα τους δύο καλύτερους καθηγητές στον κόσμο,τον Ritchie και τον Jon. Και έγινα φίλος με τον Glenn, ο Glenn και εγώ είχαμε παρόμοια γούστα στη μουσική ».

Ο Blackmore άφησε να εννοηθεί στο παρελθόν ότι ο μάνατζερ των PURPLE τον είχε εμποδίσει να παρευρεθεί στην τελετή υποδοχής του Rock Hall και το χρησιμοποίησε ως δικαιολογία για να μην συμμετάσχει στην εκδήλωση.

Παρά το γεγονός ότι ο Blackmore ήταν απών απο το Rock Hall, του δόθηκαν αρκετές πάσες κατά τη διάρκεια των εισαγωγικών ομιλιών των μελών των DEEP PURPLE. Επιπλέον, ο ντράμερ των METALLICA Lars Ulrich, ο οποίος παρουσίασε τους DEEP PURPLE στο θεσμό, εξήρε τον “Ritchie fucking Blackmore” για ένα από τα πιο αξιοσημείωτα riffs όλων των εποχών αυτό του “Smoke On The Water”.

Οι πρώτες τρεις συνθέσεις των DEEP PURPLE εισήχθησαν στο Rock Hall, όπως ο Blackmore, ο ντράμερ Ian Paice, ο τελευταίος keyboardist Jon Lord, και διάφοροι τραγουδιστές και μπασίστες -όπως οι Rod Evans. Ian Gillan,Roger Glover. και οι Coverdale και Hughes.

Το 2017, ο τραγουδιστής Ian Gillan απέκλεισε κάθε πιθανότητα επανένωσης με τον Blackmore, λέγοντας ότι «η βροχή σταμάτησε και ο ήλιος βγήκε» για τους DEEP PURPLE όταν ο κιθαρίστας έφυγε από την ομάδα. Επίσης, ειρωνεύτηκε τις πρόσφατες εμφανίσεις των RAINBOW, λέγοντας ότι ο Blackmore “δεν παίζει όπως παλιά”.


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram