Είναι πολύ δύσκολο να αποχαιρετήσεις έναν φίλο, πόσο μάλλον τη στιγμή που φεύγει τόσο νωρίς και τόσο άδικα.

Ο Λαυρέντης, ο δικός μας Λαυρέντης, εδώ και λίγη ώρα δεν είναι πια κοντά μας. Ίσως θα ακουστεί κοινότοπο το να πούμε ότι «πάντα θα είναι κοντά μας μέσα από τα τραγούδια του». Ίσως να είναι μια παρηγοριά, αλλά σίγουρα δεν μας φτάνει. Γιατί είχε πολλά να δώσει ακόμα και γιατί πάνω από όλα ήταν ένας σπουδαίος, ένας υπέροχος άνθρωπος.

Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τη χαρά που έκανε όταν πριν από σχεδόν 8 χρόνια του κάναμε το μεγάλο ραδιοφωνικό αφιέρωμα. Ο σταθμός είχε πλημμυρίσει από παραγωγούς κι αυτός έλαμπε ολόκληρος. Εν μέσω εκπομπής και εκτός αέρα χτυπάει το τηλέφωνο:

«Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα, είμαι στον Ατλαντίς.Τα παιδιά εδώ μου κάνουν αφιέρωμα». Παύση. «Μ’ αγαπάνε ρε».

Όποιος δεν είχε δει το βλέμμα τη στιγμή που έλεγε αυτήν την τελευταία φράση, ίσως είναι δύσκολο να καταλάβει. Ο άνθρωπος που είχε κυριολεκτικά έναν γεμάτο τοίχο από χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, ο άνθρωπος που τον ήξεραν και τον σέβονταν στην Ιταλία στη Γαλλία και σε σε τόσες άλλες χώρες, να γυρίζει, έτσι απλά, σαν μικρό παιδί και να λέει χαμογελώντας από ευτυχία: «Μ’ αγαπάνε ρε».

Πήρε στο πλάι του ένα δικό μας παιδί. Ο Στηβ Τεσσέρ είναι πραγματικά ένας σπουδαίος κιθαρίστας και όχι μόνο. Όταν τον άκουσε να παίζει στη γιορτή μπύρας για λογαριασμό του σταθμού δεν το σκέφτηκε πολύ. Μέχρι και σήμερα δεν τον αποχωρίστηκε ούτε μια φορά… Και αν ρωτήσεις τον Στηβ θα σου πει ότι του φέρθηκε σαν πατέρας. Η πικρή αλήθεια είναι ότι πολλές φίρμες φοβούνται λιγάκι τους ανερχόμενους συνεργάτες τους και δεν τους αρέσει και πολύ η άνοδος αυτή να είναι και πολύ γρήγορη. Όχι ο Λαυρέντης. Ο Λαυρέντης ήταν από άλλη πάστα, από άλλο… «ανέκδοτο».

Στη μεγάλη συναυλία του Καλλιμάρμαρου («Οι άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο»με την αφρόκρεμα των καλλιτεχνών όλης της Μεσογείου στο Παναθηναϊκό Στάδιο) παρ’ όλο που η πολιτεία δεν ήθελε το σταθμό σε απόλυτα νομότυπο καθεστώς, ο Λαυρέντης έβαλε πλάτη. Ήθελε το σταθμό ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας. Γιατί ο Λαυρέντης δεν ήταν από αυτούς που κοίταζε να πάρει. Πρώτα από όλα ήθελε να δώσει.

Θα μπορούσαν να γραφτούν εδώ πολλές ακόμα ιστορίες για τον Λαυρέντη. Από εκπομπές που έχει σώσει…. γκάφες μας στον αέρα μέχρι τη συναυλία αφιέρωμα και τον τρόπο που μιλούσε για όλους και για όλα στις ραδιοφωνικές μας συναντήσεις: Ο τύπος απλά δεν λογάριαζε αν το μικρόφωνο ήταν ανοιχτό ή κλειστό. Θα σου έλεγε ακριβώς τα ίδια πράγματα είτε ήταν στον αέρα είτε όχι. Πολλοί διάσημοι του «σταρ σύστεμ» προσπαθούν να βγάλουν μια τέτοια εικόνα προς τα έξω. Πολλοί από αυτούς ίσως θα ήθελαν να είναι έτσι. Ο Λαυρέντης απλά, ήταν έτσι.

Δεν ξέρουμε αν μας βλέπει από κάπου και λάμπει από χαρά για την αγάπη που τώρα εισπράττει. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο Λαυρέντη, θέλουμε να ξέρεις: Σ’ αγαπάμε ρε…


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram