Νεο άλμπουμ για τους BLUE ÖYSTER CULT;

Written by on 09/04/2019

Το ιδρυτικό μέλος των BLUE ÖYSTER CULT, Eric Bloom, επιβεβαίωσε στο MassLive.com ότι η μπάντα σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πρώτο της άλμπουμ από το “Curse Of The Hidden Mirror” του 2001 .

«Δεν δουλεύουμε ακόμα πάνω σε αυτό αλλά οι υπογραφές μπαίνουν σύντομα», είπε.”Όλοι έχουμε δουλέψει πάνω σε τραγούδια όλα αυτά τα χρόνια, αλλά υπάρχει πολλή διαπραγμάτευση,γιατί δεν πρόκειται μόνο για το νέο προϊόν αλλά και για το συνολικό έργο των BLUE ÖYSTER CULT”.

Πριν από δύο χρόνια, ο Bloom δήλωσε στο OC Weekly ότι δεν ήταν χαιρόταν το να δουλεύει πάνω σε νέα μουσική, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι το “Curse Of The Hidden Mirror” δεν είχε επιτυχημένη πορεία στα τσάρτς.

“Στην σημερινή οικονομική πραγματικότητα, κοστίζει χρήματα το να φτιάξεις ένα άλμπουμ”,δήλωσε ο Bloom. “Ο χρόνος που χρειάζεται για να κάνουμε ένα άλμπουμ, αν θέλουμε να το κάνουμε σωστά,είναι χρόνος μακριά απο κάθε άλλη εργασία και θα προτιμούσαμε να δουλέψουμε πάνω σ’αυτό από το να κάνουμε ένα άλμπουμ στο πόδι που κανείς δεν πρόκειται να αγοράσει. Είμαστε μια κλασική ροκ μπάντα με ένα παράδοξο μέλλον: το σημερινό αγοραστικό κοινό δεν πρόκειται πραγματικά να νοιαστεί για το τι βγάζουμε.
Το κλασικό ροκ ραδιόφωνο πιθανότατα δεν θα παίξει τίποτα νέο από εμάς”, πρόσθεσε ο Bloom. “Οι ποπ σταθμοί δεν θα παίξουν τίποτα από εμάς, οπότε οι άνθρωποι πώς να βρούν ότι έχουμε κάτι καινούργιο; Είναι απίθανο, γνωρίζω ότι οι hardcore οπαδοί μας θα ήθελαν να έχουν νέα πράγματα από εμάς και τελικά θα το κάνουμε, αλλά για μια ολόκληρη δεκαετία, δεν υπήρχε πραγματικά λόγος να το κάνουμε. ”

Ο Bloom αναρωτήθηκε επίσης αν έχει νόημα ένα συγκρότημα όπως οι BLUE ÖYSTER CULT να κυκλοφορεί κανονικό άλμπουμ σε μια ψηφιακή εποχή, όταν το streaming φαίνεται να υπαγορεύει την κυριαρχία των singles και των extended play.
“Προφανώς όταν ξεκινήσαμε ήταν όλα βινύλιο”, είπε ο Bloom. “Η τεχνολογία των πάντων άλλαξε,κάθε δεκαετία έχουμε κάτι άλλο,από την κασέτα στο CD, και τώρα όλο το streaming και κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται για άλμπουμ πια, οι άνθρωποι επιλέγουν μόνο ένα τραγούδι που τους αρέσει και το κατεβάζουν ή το κάνουν streaming. Ο κλάδος έχει αλλάξει τελείως, οι δισκογραφικές ήρθαν κι έφυγαν,οι καλλιτέχνες κάνουν τη δική τους εταιρεία ή απλά βάζουν τα δικά τους τραγούδια στο YouTube,όλα έχουν αλλάξει εντελώς.

Οι BLUE ÖYSTER CULT είναι ενεργοί από το 1967 και κυκλοφόρησαν πολλά σημαντικά άλμπουμς χωρίς να φτάσουν ποτέ στην κορυφή του πίνακα του Billboard.Η υψηλότερη θέση που έχουν φτάσει ποτέ είναι το Νο.24, για το “Fire Of Unknown Origin” του 1981.Το πιο επιτυχημένο single είναι το ιστορικό “(Don’t Fear)The Reaper”.


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram