Το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου του 1969,οι King Crimson επίσημα ξεκίνησαν πρόβες στο υπόγειο του Fulham Palace Road Cafe. Μετά το κουβάλημα του εξοπλισμού τους κάτω από τις σκάλες του στενότατου δωματίου πρόβας οι Greg Lake, Ian McDonald, Michael Giles, Robert Fripp έβαλαν στην πρίζα τα όργανα και με τον Peter Sinfield στα φώτα και τον ήχο, έπαιξαν και εργάστηκεαν πάνω σε υλικό για την επόμενη μιάμιση ώρα.

Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, η μπάντα έπαιζε στο Hyde Park με τους Rolling Stones σε κοινό μέχρι 500.000 ατόμων. Από τον Οκτώβριο, το ντεμπούτο άλμπουμ τους”In the Court of the Crimson King” ήταν στο Top 5 του UK album chart που ακολουθήθηκε σύντομα από την 30η θέση στο US charts και το Νο 1 σε αντικατάσταση του Abbey Road – στα Ιαπωνικά διεθνή charts. Μέχρι το Δεκέμβριο, μετά από μια σειρά από συναυλίες στίς ΗΠΑ με αποκορύφωμα την εμφάνιση στο Fillmore West του San Francisco, το πρώτο line-up του συγκροτήματος είχε καταρρεύσει.

Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή…

Γιορτάζοντας 50 έτη δημιουργίας, οι King Crimson ανακοίνωσαν σήμερα 50 συναυλίες για το 2019.
Το τρέχον line-up θα δώσει 50 συναυλίες σε τρεις ηπείρους, ως μέρος της εορταστικής περιοδείας του 2019.

Ημερομηνίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί περιλαμβάνουν τρείς συναυλίες στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, 18 Ιουνίου, 19, 20 και στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης στις 21 Σεπτεμβρίου.

Επίσης επετειακές κυκλοφορίες της δισκογραφίας τους καθώς κι ενα ντοκιμαντέρ με τίτλο Cosmic F*Kc: The King Crimson documentary, σκηνοθετημένο απο τον Toby Amies, ο οποίος έχει δώσει βήμα στο τρέχον line up όπως και σε συνεντεύξεις με τα παλιά μέλη αλλά και αρχειακό υλικό.Θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2019 και θα συνοδεύεται απο το ανάλογο soundtrack.


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram