30 χρόνια Ατλαντίς. Η Μαρία “θυμάται”…

Written by on 29/07/2020

Ακόμα θυμάμαι εκείνο το πρωινό του Μαρτίου του 2001 και ας έχουν περάσει 19 χρόνια, που ξυπνώντας και ανοίγοντας (όπως πάντα τότε) Kerry Jacobs, τον άκουσα να λέει την εξής φράση : ” Σήμερα όλη η νεολαία πενθεί”.Αυτό ήταν! Εγώ και όλοι μου οι φίλοι που το συζητούσαμε εκείνες τις ημέρες προσπαθούσαμε να καταλάβουμε το γιατί!!!

Η ανακοίνωση της συναυλίας συμπαράστασης στην Σφεντόνα με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου ήταν αυτός που χρειαζόταν ο σταθμός μας για να δείξει ότι δε θα έπεφτε αμαχητί.

Θυμάμαι ότι πήρα μια μεγάλη αφίσα που διαφήμιζε την συναυλία και την κόλλησα ακριβώς απέξω από την πόρτα του σχολείου μου για να την δουν όλα τα παιδιά.Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας δώσαμε όλοι μαζί ραντεβού στο κτήριο που ήταν ο Ατλαντις στα “μανιάτικα” για να πάμε όλοι μαζί με τα μέσα.

Φτάνοντας στην Σφεντόνα και βλέποντας τον όγκο του κόσμου που είχε μαζευτεί ένιωσα δέος και μέρος ενός πολύ μεγάλου πράγματος.Λόγω του κόσμου που είχε βρεθεί στον χώρο πριν από εμάς δεν κατάφερα ποτέ να μπω μέσα , έτσι κάναμε πηγαδάκια απέξω και ακούγαμε ότι μπορούσαμε.

Στο τέλος της συναυλίας είδα πάρα πολλούς γνωστούς και φίλους μου που κατάφεραν να μπουν να βγαίνουν σχεδόν μεταλλαγμένοι , σε “ημίτρελη” κατάσταση και κυριολεκτικά με τόσο ιδρώτα που δήλωνε προσπάθεια , που δήλωνε μάχη. Στην επιστροφή γυρίσαμε όλοι στο σταθμό και συνεχίσαμε την συναυλία εκεί!!

Ακούω αυτήν την μουσική και συγκεκριμένα τον Ατλαντίς εδώ και 24 χρόνια. Είναι η οικογένειά μου, ο κολλητός μου, ο δεσμός μου και είναι πάντα κοντά μου και στα καλά και στα άσχημα.Μια φορά με χρειάστηκε και εννοείται ότι ήμουν δίπλα του.

Μαρία από Νίκαια.

 

27 Μαρτίου 2001.

Ήταν η αρχή της περιπέτειας. Το κλείσιμο του Ατλαντίς ήταν γεγονός, και όμως δεν έκλεισε ποτέ. Συνέχισε ως μαχητής στα FM πότε από εδώ και πότε από εκεί. Διώξεις, Αυτόφωρα και κατασχέσεις με πρόστιμα δεν έκαμψαν την θέληση μας. Πέρασαν 17 πέτρινα χρόνια μέχρι να δικαιωθεί από την νέα σύνθεση του ΕΣΡ.

Ίσως κάποτε εκδοθεί ένα βιβλίο με την ιστορία του. Με ονόματα και αγνωστες πτυχές όλων όσων τον βοήθησαν αλλά και όλων όσων τον πολέμησαν.

#musicmattets #noplaylist


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram