Φάκελος : Queen (Knebworth 1986)

Written by on 28/06/2020

Για να αντιληφθούμε καλύτερα ένα άρθρο πρέπει να γνωρίζουμε την θέση του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από τις γραμμές.

Ανήκω στους ανθρώπους που δεν συγκαταλέγομαι στους ορκισμένους φανατικούς των Queen χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνομαι το μεγαλείο και το τεράστιο καλλιτεχνικό τους ανάστημα.

Έσπευσα στο cinema το 2018 να δω την ταινία -βιογραφία (bohemian rhapsody) του γκρούπ όπως όλοι αλλά στην έξοδο τα ερωτηματικά μου ήταν περισσότερα από τα θετικά που αποκόμισα. Η ταινία ενώ είχε τεράστια ομοιότητα σε πολλούς τομείς είχε ιστορικά λάθη και απουσίαζε η μεγαλύτερη τους συναυλιακή στιγμή.

Γυρίζουμε πίσω στο καλοκαίρι του 1986 και ένα χρόνο αργότερα από την εξαιρετική τους εμφάνιση στο Live Aid. Αναγκασμένοι από την ζήτηση και την αγάπη του κόσμου (αφού δύο συναυλίες στο Wembley, και από μια στο Manchester και στο Newcastle έγιναν sold out σε λιγότερο από δύο ωρες) ανακοινώθηκε το γεγονός της δεκαετίας. Η συναυλία τους στο Κnebworth.

Στις 9 Αυγούστου του 1986 ήταν η τελευταία φορά που τα original μέλη των Queen βρέθηκαν επί σκηνής. Πάνω από 120.000 άνθρωποι έδωσαν το παρόν στο τελευταίο “αντίο” τους. Ενισχυτές που θύμιζαν το τοίχος του Βερολίνου, καλώδια που έφταναν στο σύνολό τους τα 8 μίλια και μια τεράστια οθόνη που θα αποτελούσε πλέον το στάνταρ για τα εξωτερικά events κοσμούσαν το Knebworth στην καρδιά του Hertfordshire. Ενώ η μπάντα θα προσγειωνόταν με ελικόπτερο στα χρώματα του τελευταίου τους άλμπουμ.

Το σετ κάθε άλλο παρά επικήδειος ήταν αφού το συγκρότημα και ο Freddie δεν ήθελε να φύγει με το κεφάλι σκυμμένο.Τραγούδια από το Under Pressure στο Another One Bites The Dust και από το Bohemian Rhapsody στο Crazy Little Thing Called Love κλπ.

Μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι στη τελευταία παράσταση του Freddie κανένας από τους 120.000 θεατές αλλά και δημοσιογράφους δεν πάτησε record? Μας έχουν μείνει κάποια πλάνα από τα καμαρίνια και μια πρόχειρη ηχητική ηχογράφηση. Αυτό δείχνει πως όλοι ήταν “εκεί” για τους σωστούς λόγους.

Πέντε χρόνια αργότερα ο Freddie υπέκυψε στην επάρατη νόσο αλλά αυτή ήταν η τελευταία υπόκλιση του με τους Queen.

Set list:

“One Vision”

“Tie Your Mother Down”

“In the Lap of the Gods… Revisited”

“Seven Seas of Rhye”

“Tear It Up”

“A Kind of Magic”

“Under Pressure”

“Another One Bites the Dust”

“Who Wants to Live Forever”

“I Want to Break Free”

“Impromptu”

“Guitar Solo”

“Now I’m Here”

“Love of My Life”

“Is This the World We Created…?”

“(You’re So Square) Baby I Don’t Care”

“Hello Mary Lou (Goodbye Heart)”

“Tutti Frutti”

“Bohemian Rhapsody”

“Hammer to Fall”

“Crazy Little Thing Called Love”

Encore

“Radio Ga Ga”

Encore

“We Will Rock You”

“Friends Will Be Friends”

“We Are the Champions”

“God Save the Queen”

 


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram