σαν σήμερα…10 Δεκεμβρίου….

Written by on 10/12/2018

1965, o 18χρονος τότε David Bowie ηχογραφεί το ‘Can’t Help Thinking About Me’ στα Pye Studios, του Λονδίνου,το οποίο αργότερα κυκλοφορεί σαν single ως David Bowie with The Lower Third. Έγινε το πρώτο single του David Bowie που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ κι επίσης είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το όνομα “Bowie” στα credit.

1966, οι The Beach Boys ανεβαίνουν στο No.1 του US singles chart με το ‘Good Vibrations’, το τρίτο No.1 για το γκρουπ. Όταν ήταν μικρός η μητέρα του του έλεγε οτι τα σκυλιά μπορούν να πιάσουν δονήσεις “vibrations” απο τους ανθρώπους γι’αυτό και γαβγίζουν στις κακές δονήσεις κάτι που ο Wilson έκανε κεντρική ιδέα του τραγουδιού.

1967, ο τραγουδιστής και στιχουργός Otis Redding σκοτώνεται σε συντριβή αεροπλάνου στα 26 του. Ο Redding και η μπάντα του είχαν εμφανιστεί στο Ohio του Cleveland, στην τηλεοπτική σειρά ‘Upbeat’ την προηγούμενη μέρα . Το αεροπλάνο συνετρίβει στις 3.28.pm στα παγωμένα νερά της λίμνης Monoma κοντά στο Madison. Ο Redding σκοτώθηκε απο τη συγκρουση όπως και τα μέλη τωνThe Bar-Kays, Jimmy King, Ron Caldwell, Phalin Jones and Carl Cunningham. Ο τρομπετίστας Ben Cauley ήταν ο μόνος που επέζησε.

1973, Τό CBGB Club (Country, BlueGrass, and Blues), ανοιγει τις πόρτες του στο lower eastside της Νεας Υόρκης.Ιδρύθηκε απο τον Hilly Kristal, αρχικά θα φιλοξενούσε τις μουσικές που του εδωσαν το όνομα του αλλά έγινε ο ναός του αμερικάνικου punk και εκεί βρληκαν το σπίτι τους μπάντες του New Wave όπως οι Blondie, Television, Patti Smith and the Ramones.

2008, το Associated Press αναφέρει οτι ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιούσε δυνατή μουσική για να δημιουργήσει φοβο,αποπροσανατολισμό και βαρύ σοκ αιχμαλωσίας στους κρατούμενους του Guantanamo στην Κούβα.Ανάμεσα στα τραγούδια με τα οποία βομβάρδιζαν 24 ώρες το 24ωρο τους κρατούμενους ήταν τα ‘Born In The USA’ του Bruce Springsteen, ‘Hell’s Bells’ των AC/DC, ‘White America’ του Eminem, ‘The Theme From Sesame Street’ και ‘I Love You’ απο την παιδική σειρά Barney and Friends .

2015, η ψυχεδελική Porsche της Janis Joplin’s του 1965 πουλιέται για $1.76 εκατομμυρια στον πλειστηριασμο αυτοκινητων του Sotheby’s στη Νέα Υόρκη.Το αυτοκινητο αρχικά αναμενόταν να συγκεντρώσει μεταξύ $400,000 και $600,000.


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram