Σαν σήμερα η συναυλία – καταλύτης των Sex Pistols για το punk – rock

Written by on 04/06/2021

Σαν σήμερα:
Το 1967, οι Beatles έγιναν Νο 1 στο βρετανικό chart όπου παρέμειναν για 23 εβδομάδες με το άλμπουμ Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Το άλμπουμ που θεωρείται ευρέως ως ένα από τα μεγαλύτερα όλων των εποχών, περιλαμβάνει τραγούδια όπως «Lucy in the Sky with Diamonds» και «A Day in the Life».

Το 1976, οι Sex Pistols εμφανίστηκαν στο “The Lesser Free Trade Hall” στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Ηταν μια θρυλική νύχτα – καταλύτης για το κίνημα της punk – rock. Στο ακροατήριο ήταν οι Morrissey, Bernard Sumner, Peter Hook (Joy Division) και Mark E Smith, (The Fall).

Το 1990, ο Αμερικανός τραγουδιστής της πανκ – ροκ Stiv Bators των Dead Boys και The Lords of the New Church χτυπήθηκε από ταξί ενώ διέσχιζε έναν δρόμο στο Παρίσι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά έφυγε πριν τον εξετάσουν οι γιατροί. Λίγες ώρες αργότερα πέθανε στον ύπνο του.

Το 1993, ο Kurt Cobain συνελήφθη μετά από διαφωνία στο σπίτι του στο Σιάτλ σχετικά με τη συλλογή πυροβόλων όπλων.

Το 2014, χειρόγραφες επιστολές, σημειώσεις, ποιήματα και σκίτσα του John Lennon βγήκαν σε δημοπρασία στο Sotheby’s της Νέας Υόρκης. Το Fat Budgie, ένα ανόητο ποίημα, πουλήθηκε για 143.000 $ (85.000 £).


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram