περίεργα κι αστεία…?

Written by on 02/01/2019

by Εύα Ζευγουλά

Ο Τζίμι Χέντριξ ισχυρίστηκε ότι εμπνεύστηκε το Purple Haze από ένα όνειρο όπου περπατούσε κάτω από τη θάλασσα. Στο όνειρο, είπε ότι μια μοβ ομίχλη τον περικύκλωσε, τον καταβρόχθισε και χάθηκε, αλλά η πίστη του στον Ιησού τον έσωσε. Μάλιστα,ο Hendrix έγραψε το ρεφρέν ως ” purple haze, Jesus saves,” αποφάσισε όμως τελικά να μην το κρατήσει.

Το 1964, η αστυνομία δέχτηκε τα παράπονα διερχομένων αυτοκινητιστών ότι γίνονταν αθλιότητες απο γυναίκες, που εξέθεταν τον εαυτό τους σε μια πισίνα ξενοδοχείου. Οι “γυναίκες” αποδείχτηκε τελικά ότι ήταν οι Rolling Stones που έκαναν ηλιοθεραπεία πριν τη συναυλία τους στο Statesboro της Georgia.

Το 1958, οι fans του rock & roll προειδοποιήθηκαν ότι η ρύθμιση της μουσικής στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου θα μπορούσε να τους κοστίσει περισσότερα χρήματα. Ερευνητές από την εταιρεία αερίου Esso είπαν ότι ο ρυθμός του rock & roll θα μπορούσε να προκαλέσει τον οδηγό να πατάει τέρμα γκάζι προκαλώντας μεγαλύτερη κατανάλωση άρα και μεγαλύτερο κόστος καυσίμων.

Το Bohemian Rhapsody των Queen περιέχει τον περίφημο στίχο “mamma mia, mamma mia, mamma mia let me go”. Τον Ιανουάριο του 1976,το τραγούδι έχασε την Νο 1 θέση στο βρετανικό chart από το “Mamma Mia” των Abba.

Ο κιθαρίστας Steve Vai διατηρεί μελίσσια και είναι ο υπερήφανος ιδιοκτήτης πολλών αποικιών που ακμάζουν. Κάθε Χριστούγεννα, μαζεύει το αγαπημένο του μέλι,δίνει σε φίλους και οικογένεια και πουλάει τα υπόλοιπα για φιλανθρωπία.


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram