πέθανε o Danny Kustow κιθαρίστας των Tom Robinson Band

Written by on 15/03/2019

Ο Tom Robinson επιβεβαιώνει στο Facebook ότι ο κιθαρίστας Danny Kustow πέθανε στο νοσοκομείο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Ο Robinson λέει: “Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι ο αγαπητός μου φίλος και πρώην κιθαρίστας Ντάνι Κούστοφ πέθανε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Bath Royal United Hospital τη Δευτέρα.
“Ήταν σε κώμα και σε μηχανική υποστήριξη όλο το Σαββατοκύριακο με διπλή πνευμονία και ηπατική μόλυνση. Όταν η γυναίκα μου και εγώ τον επισκεφθήκαμε την Κυριακή το πρωί, φάνηκε γαλήνιος και χωρίς πόνο, χάρη στην περίθαλψη του NHS.
“Όλοι ήλπιζαν ότι θα γινόταν καλά αλλά λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής κατέπεσε και γρήγορα κατέληξε τις μικρές ώρες της Δευτέρας το πρωί.”

Ο Ρόμπινσον προσθέτει: «Ο Ντάνι είχε μέντορα τον μπλουζ μύθο και ραδιοτηλεοπτικό αστέρα Αλέξη Κόρνερ και εντάχθηκε στους πρώιμους Tom Robinson Band τον Δεκέμβριο του 1976. Η μοναδική, φλογερή κιθάρα του Danny ήταν στην καρδιά του ήχου των TRB και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70 και του ’80 έπαιξε σε κάθε μου δουλειά.
“Μετά από τους TRB, ο Danny έπαιξε επίσης στούς Explosion του Jimmy Norton με τον Glenn Matlock και αργότερα σχημάτισε το συγκρότημα Time UK με τον Rick Buckler των The Jam. Έκανε μια εμφάνιση με την σημερινή μου μπάντα στο 100 Club το Νοέμβριο του 2017 και μπορεί να ακουστεί στην ζωντανή έκδοση του 2-4-6-8 Motorway”

Μαζί με την δουλειά του στους Tom Robinson Band, ο Kustow έπαιξε επίσης με τους The Specters and The Planets και εμφανίστηκε στο άλμπουμ των Gen X το 1981 Kiss Me Deadly.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα σε στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ ο Ρόμπινσον αναφέρει ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή σχέδια για τη διοργάνωση μίας δημόσιας μνημόσυνης εκδήλωσης και συναυλίας για τον Kustow στις αρχές Ιουνίου.

Ο Ρόμπινσον ζήτησε επίσης από τους οπαδούς να συμμετάσχουν αν μπορούν να σε μια συλλογή χρημάτων για τη μονάδα Critical Care στο Bath’s Royal United Hospital στην μνήμη του Kustow.


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram