Ο Michael Stipe των R.E.M. ερμηνεύει νέο τραγούδι στη σκηνή….

Written by on 06/05/2019

Ο Michael Stipe frontman των R.E.M. ερμήνευσε δυο νέα τραγούδια,τα‘Your Capricious Soul’ και ‘Drive To The Ocean’ στη διάρκεια του εναρκτήριου set για την Patti Smith στο πρόσφατα ανακαινισμένο Webster Hall, σύμφωνα με το Billboard.

Αν και δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα,αποσπάσματα του κυκλοφόρησαν στα social media. Τα τραγούδια αυτά σηματοδοτούν την πρώτη σόλο παρουσία του καλλιτέχνη απο τότε που συμμετείχε στο tribute της γαλλίδας Sophie Calle διασκευάζοντας το τραγούδι της ‘Souris nocturne’, πέρσι.

“Σ’ευχαριστούμε που ξυρίστηκες” του φώναξε κάποιος από το κοινό.an audience member told Stipe. “Υπάρχει ολόκληρη ιστορία από πίσω την οποία θ’ακούσετε αργότερα” είπε ο Stipe. Ο τραγουδιστής έπαιξε μόνο ένα 15-λεπτό set και τον συνόδευε ο συντοπίτης του Andy LeMaster.

Ο Stipe αρχικά ερμήνευσε το τραγούδι σ ένα πριβέ πάρτι στο American Museum Of Natural History στη Νέα Υόρκη στις Γιορτές της Γής τον περασμένο μήνα.
Ο Stipe έπαιξε επίσης ένα μικρό τραγούδι το ‘Future, If Future’,τον περασμένο Μάρτη στη διάρκεια του March For Our Lives, τον μη κερδοσκοπικό περίπατο που έγινε για τον περιορισμό των όπλων και της βίας.

Ο Stipe και η Smith είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που πλειστηριάζουν υπογεγραμμένες setlists από ιστορικές τους συναυλίες τα έσοδα των οποίων πηγαίνουν στο Setlists for Young Voices initiative. Μαζί με τη λίστα τραγουδιών των R.E.M. για τη συναυλία που έδωσαν το 1989 στο Wembley Arena,υπάρχουν τα setlists των Who από την εμφάνιση στο Mexico City του 2016, των Steely Dan και των Nine Inch Nails, ανάμεσα σε άλλες .
Είναι μια πρωτοβουλία των συγγραφέων Dave Eggers, Nick Hornby (High Fidelity), και Michael Chabon, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στο Ministry of Stories και στο International Congress of Youth Voices.

Οι R.E.M. πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι η πλατινένια τους συλλογή In Time: The Best of R.E.M. 1988-2003 θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια στίς 14 Ιουνίου.Το άλμπουμ περιλαμβάνει 18 τραγούδια ξεκινώντας από το ‘Green’του 1988 ως το ‘Reveal’του 2001,συν δυο ως πρόσφατα ακυκλοφόρητα τραγούδια.

 


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram