ο David Coverdale θυμάται…

Written by on 01/05/2019

Κατά τη διάρκεια μιάς εμφάνισης του στον ραδιοφωνικό σταθμό 95.5 KLOS,ο David Coverdale μίλησε για τις μέρες του στούς Deep Purple και θυμήθηκε πώς ο Ritchie Blackmore και ο Ian Paice “κρυφάέφτιαξαν ένα supergroup ονομαζόμενο Baby Face με τον frontman των Thin Lizzy, Phil Lynott γύρω στα 1972.

Ο David εξήγησε ότι το σχήμα δεν προχώρησε γιατί ο Blackmore δεν ήταν ευχαριστημένος με το project και ήθελε να επικεντρωθεί στους Purple, πράγμα που οδήγησε στην παραγωγή και κυκλοφορία του “Burn” το 1974.

Κάτι που δεν γνωρίζετε ίσως είναι ότι πριν πάρω τη θέση στους Deep Purple, ο Ritchie Blackmore και ο Ian Paice τζαμάριζαν κρυφά με τον Phil Lynott στο σπίτι του Ritchie.Δεν είχα ακόμα ενταχθεί,ήμουν ένας από τους λόγους νομίζω που ο Ritchie παρέμεινε [στους Deep Purple τότε].

Ένα από τα μεγαλύτερα κοπλιμέντα που έχω ακούσει ποτέ ήταν όταν μου είπε “ήθελα μια αντρική φωνή κι εσύ την έφερες”Μία που ενσωματώθηκα στο σχήμα και μία που αυτό το supergroup εγκαταλείφθηκε επειδή ήταν δυσαρεστημένος από το πώς πήγαιναν τα πράγματα..Ήμουν αρκετά φρικαρισμένος τότε. Ήμουν παιδί,πήρα αυτή τη δουλειά στα 21α γενέθλια μου ξέρετε.”

Σε μια συνέντευξη του στο Classic Rock Magazine, ο Paice είπε για το Baby Face project:

Οι Deep Purple έφτιαχναν μουσική μ’έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Ο Ritchie κι εγώ σκεφτήκαμε ότι θα είχε πλάκα να έχουμε την ελευθερία ενός τρίο για παράδειγμα να μπορούμε ν’αλλάζουμε ένα τραγούδι όποτε θέλαμε πράγμα που δε μπορούσαμε να κάνουμε στους Purple.

Είδαμε τον Phil Lynott με τούς Thin Lizzy στο Speakeasy club του Λονδίνου στίς αρχές της καριέρας τους και σκεφτήκαμε ‘Wow, τι φανταστική φωνή!Δε δώσαμε καμία σημασία στο μπάσο του γιατί ήταν ΤΟΣΟ καλός τραγουδιστής!Σκεφτήκαμε λοιπόν να δοκιμάσουμε κάτι εγώ ο Ritchie κι αυτός.

Μαζευτήκαμε σ ένα studio στο Holland Park στο δυτικό Λονδίνο κι αρχίσαμε να χαζοπαίζουμε για να δούμε τι θα συνέβαινε. Φρέσκο πράμα έτσι για να δούμε τι θα βγεί πράγμα που κάνουμε και στους Purple όπως και να’χει αν και προφανώς η δομή των Purple είναι πολύ διαφορετική. Αυτά που παίζαμε ήταν περισσότερο blues, περισσότερο Cream ή Free στύλ .

Η φωνή του Phil ήταν πανέμορφη. Αλλά δε μπορούσε να παίξει τουλάχιστον όχι όπως θέλαμε για να σταθούμε εγώ,ο Ritchie, κι ένα μπάσο. Όταν είστε μόνο τρείς ο κάθε ένας πρέπει να είναι πραγματικά καλός σ’αυτό που κάνει. Το μπάσο έπρεπε να είναι σαν του Jack Bruce. Και,θεός σχωρέστον,ο Phil δεν ήταν εκεί τότε. Ήταν αρκετά απλός και πολλές φορές άτονος και άχρονος. Και παρόλο που έγινε πραγματικά εξαιρετικός σε ό,τι έκανε,τότε,εκείνη τη στιγμή,δεν ήταν. Ο Ritchie κι εγώ κοιταχτήκαμε και σκεφτήκαμε:Δεν προχωράει,δε δουλεύει. Καλή η προσπάθεια αλλά ας το ξανασκεφτούμε.

Ποτέ δεν το ξανασκεφτήκαμε. Ξαναμπήκαμε στη δουλειά με τους Purple κι εξαφανίστηκε στην ομίχλη. Είδα τον Phil κανά δυό φορές μετά πάντα όμως ήταν στα γρήγορα “τι κάνεις;Πρέπει να φύγω,γειά” Το πλοίο είχε σαλπάρει οριστικά. Την ηχογραφήσαμε μάλιστα αυτή τη συνεύρεση. Οι ταινίες κάπου χάθηκαν αλλά στ’αλήθεια δεν υπάρχει τίποτα αξιόλογο σε αυτές. Δεν κάναμε καν τον κόπο να τις μιξάρουμε.”

Κάποιες φήμες λένε ότι σ’αυτό το σχήμα συμμετείχε και ο Paul Rodgers ο οποίος αποχώρησε πρίν κάν συμβεί το οτιδήποτε. Ο Ritchie επιβεβαιώνει την ηχογράφηση ισχυρίζεται όμως οτι τις ταινίες τις παρακρατούν οι αρχικοί Deep Purple….


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram