Οι Waterboys το καλοκαίρι στην Ελλάδα!

Written by on 04/04/2023

Οι Waterboys έρχονται στην Ελλάδα φέρνοντας για πρώτη φορά τη μελωδικότητα και τον λυρισμό τους στο Ηρώδειο, την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023.

Οι Waterboys δημιουργήθηκαν στο Εδιμβούργο το 1983 από τον Σκωτσέζο μουσικό Μάικ Σκοτ, και η ιστορία τους είναι συνυφασμένη με τη μουσική πορεία του Σκοτ, ο οποίος είναι και η ψυχή του συγκροτήματος.

Με αφετηρία το rock ’n’ roll, ο πρώιμος ήχος τους χαρακτηρίζεται από επικές, μεγαλόπνοες συνθέσεις (ο όρος «big music» φτιάχτηκε γι’ αυτούς). Το 1985 κυκλοφορεί το ‘The Whole of the Moon’, που έμελλε να γίνει το τραγούδι-έμβλημα για την μπάντα αλλά και να διασκευαστεί από μια στρατιά καλλιτεχνών, από τον Prince και τους U2 ως τους Killers και τον Rod Steward.

Ο Σκοτ, λάτρης των λαϊκών μύθων και θρύλων, οδήγησε τους Waterboys παράλληλα με την μεγάλη μουσική και σε πιο folk δρόμους, εμπνεόμενος από την κέλτικη παράδοση, αλλά και την Ελληνική μυθολογία με αγαπημένη του μορφή τον Πάνα. Από το 1983 έως σήμερα οι Waterboys έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 15 άλμπουμ, χωρίς να πάψουν ποτέ να εξελίσσονται.


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram