οι Sex Pistols στην οθονη….

Written by on 28/03/2019

Μετά από τις πρόσφατες βιογραφικές ταινίες των Queen και Mötley Crüe, Bohemian Rhapsody και The Dirt, μια ταινία για τους The Sex Pistols θα βγει στη μεγάλη οθόνη.

Η βρετανική Starlight Films εργάζεται στα αρχικά στάδια της ταινίας τους τελευταίους 18 μήνες και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σύντομα.
Η ταινία που δεν έχει ακόμη τίτλο θα εστιαστεί στην πραγματικότητα στον μάνατζερ του συγκροτήματος ,Malcolm McLaren,ο οποίος πέθανε το 2010, και πως βοήθησε να κινηθεί το κίνημα του πανκ στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τη φίλη του, σχεδιάστρια μόδας Vivienne Westwood.

Οι McClaren και Westwood έκαναν μόδα το πανκ από τη μπουτίκ τους SEX στο Chelsea και κάτω από τη διοίκηση του McClaren, οι Sex Pistols και το πάνκ έγιναν γρήγορα πολιτιστικό φαινόμενο.

Παρόλο που οι McClaren και Westwood θα αποτελέσουν το βασικό κομμάτι της ταινίας, θα παρουσιαστεί επίσης και η ταχεία άνοδος και πτώση των Sex Pistol για μόλις δυόμισι χρόνια από το 1975 έως το 1978.
Σε συνέντευξή του στο The Daily Star, η σκηνοθέτης Ayesha Plunkett είπε για την ταινία για τους Sex Pistols: “Μας εντυπωσίασε η αντίδραση του box office για το Bohemian Rhapsody. Αντίδραση που δείχνει ότι το κοινό έχει όρεξη για αυτές τις ταινίες. ”

Ο κριτικός κινηματογράφου Brian Viner σχολίασε: «η βιογραφική ταινία για τους Sex Pistols, εξ ορισμού,δεν θα έχει την ίδια εμπορική επιτυχία με το Bohemian Rhapsody και το Rocketman(η ταινία που μιλάει για τον Έλτον Τζόν) για να μην αναφέρουμε τη νέα ταινία του Danny Boyle εμπνευσμένη από τη μουσική των Beatles.
Αλλά όλα εξαρτώνται από το πόσο καλή θα είναι. Είτε αγαπάτε είτε μισείτε τους Sex Pistols, ή ακόμα κι αν σας είναι αδιάφοροι όπως συνέβαινε και με εμένα, σίγουρα αντιπροσώπευαν μια ιστορική στιγμή.
Αν η ταινία καταγράψει πραγματικά την κοινωνική και πολιτισμική σημασία του κινήματος του πανκ, με το χιούμορ και την ελαφρότητα του, τότε θα μπορούσε να αξιοποιήσει την μεγάλη νοσταλγία που υπάρχει στην αγορά”.

Το μεγάλο αστέρι των Sex Pistols Sid Vicious ερμηνεύτηκε στο παρελθόν από τον Gary Oldman στο βιογραφικό φίλμ του 1986 «Sid και Nancy».


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram