οι μηνύσεις πάνε κι έρχονται στην οικογένεια Petty…

Written by on 05/04/2019

by Εύα Ζευγουλά

 

Η Dana Petty, χήρα του εκλιπόντος rocker Tom Petty, εμπλέκεται σε μια νομική διαμάχη με τις κόρες του τραγουδιστή,Adria Petty και Annakim Violette (πρώην Petty), σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν την Τρίτη (2 Απριλίου).

Σε μια μήνυση που κατατέθηκε στο δικαστήριο του Λος Άντζελες, η Dana Petty ισχυρίζεται ότι οι δύο ενήλικες κόρες του μουσικού από προηγούμενη σχέση του προσπαθούν να αποτρέψουν το ρόλο της ως διαχειριστή καθιστώντας το σχεδόν αδύνατο να διαχειριστεί την περιουσία του τραγουδιστή. Η Dana ζητεί από το δικαστήριο να καταρτίσει μια συμφωνία η οποία θα ορίζει έναν διαχειριστή για να ασκεί εξουσία σχετικά με τυχόν “σημαντικές αποφάσεις” για τα περιουσιακά στοιχεία του Petty. Ζητεί επιπλέον όλες αυτές οι αποφάσεις να απαιτούν συναίνεση μεταξύ των τριών γυναικών, ώστε να εμποδίσει την Adria και την Annakim να την παρακάμψουν.
Επίσης, η Ντάνα κατηγορεί την Adria ιδιαίτερα για καταχρηστική συμπεριφορά όχι μόνο προς τους διαχειριστές αλλά και για τα δισκογραφικά στελέχη και τους φίλους. Δηλώνει ότι η “ασταθής συμπεριφορά” της Adria κατέστησε δυνατή την κυκλοφορία ενός μεταθανατίου άλμπουμ Greatest Hits και εμπόδισε την επετειακή επανέκδοση του LP Wildflowers που έβγαλε ο Petty το 1994. Στην περίπτωση αυτή η Dana ισχυρίζεται ότι η Adria παρενέβη σε μια συμφωνία με την Warner Bros. Records και απέρριψε μια προσφορά αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Συμπληρώνει επίσης ότι αυτή η επανέκδοση θα περιλάμβανε μουσική που δεν είχε κυκλοφορήσει προηγουμένως.

Εν τω μεταξύ, η Adria υπέβαλε δική της μήνυση ισχυριζόμενη ότι η Dana – η οποία ονομάστηκε γενικός διευθυντής του καταπιστεύματος μετά το θάνατο του Petty τον Οκτώβριο του 2017 – έχει συνωμοτήσει για να αποκλείσει τις Adria και Annakim από αποφάσεις που αφορούν την περιουσία του πατέρα τους αρνούμενη να παραχωρήσει “την καλλιτεχνική περιουσία” σε μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης (LLC) όπως όριζε η διαθήκη του Petty.
Η LLC, η οποία θα έδινε το ένα τρίτο του έργου του Petty στη Dana και τα δύο τρίτα στην Adria και την Annakim, ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018, αλλά η Adria ισχυρίζεται ότι η Dana δεν την έχει ακόμη τροφοδοτήσει με περιουσιακά στοιχεία από το καταπίστευμα. Η Adria κατηγορεί τη Dana ότι σκόπευε να παρακρατήσει εκ προθέσεως τη χρηματοδότηση της LLC για να μην έχουν αυτή κι η Annakim “ίση συμμετοχή στη διαχείριση” των περιουσιακών στοιχείων του πατέρα της, όπως έλεγε η διαθήκη του Petty.
Η Adria ζητά από το δικαστήριο να διατάξει την άμεση χρηματοδότηση της LLC, επιτρέποντας έτσι σε αυτήν και στην Annakim να έχουν λόγο στη διαχείριση της καλλιτεχνικής ιδιοκτησίας του Petty. Η μήνυση επισημαίνει ότι ενώ οι κόρες του Petty έδωσαν στη Dana έξι μήνες χάριτος πριν από τη χρηματοδότηση της LLC ώστε να υπάρξει χρόνος για την εκταμίευση των δαπανών κηδείας και την πληρωμή οποιωνδήποτε οφειλών υπήρχαν,έχουν περάσει περισσότερο από 16 μήνες από τότε που ο Petty πέθανε και δεν έχει γίνει τίποτα. Εν τω μεταξύ, η Adria ισχυρίζεται ότι αυτή και η Annakim έχουν μείνει έξω από “διαφημιστικές, προωθητικές και καλλιτεχνικές ενέργειες” γύρω από τις μεταθανάτιες κυκλοφορίες των άλμπουμ του Petty, οι οποίες περιλαμβάνουν το An American Treasure του 2018 και το The Best of Everything του 2019.

Ο Petty πέθανε στις 2 Οκτωβρίου 2017, από υπερβολική δόση φαρμάκων σε ηλικία 66 ετών.


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram