μπελαδες για τους Rammstein…

Written by on 28/03/2019

Οι Rammstein αντιμετωπίζουν αντιδράσεις από εβραϊκές ομάδες και πολιτικούς μετά την κυκλοφορία του διαφημιστικού τους βίντεο για το νέο τους άλμπουμ, στο οποίο τα μέλη της μπάντας είναι ντυμένοι ως φυλακισμένοι σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, φορώντας ριγέ στολές και θηλιές γύρω από τους λαιμούς.

“Με αυτό το βίντεο, η μπάντα έχει ξεπεράσει κάθε όριο”,δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild η Charlotte Knobloch, επιζούσα του Ολοκαυτώματος και πρώην πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων στη Γερμανία. “Το στήσιμο κι η εξομοίωση του Ολοκαυτώματος, όπως φαίνεται στις εικόνες, είναι ανεύθυνα.”

Ο κυβερνητικός επίτροπος για τον αντισημιτισμό Felix Klein αποκάλεσε το βίντεο “μια κακόγουστη εκμετάλλευση της καλλιτεχνικής ελευθερίας”.

Οι Rammstein έχουν προκαλέσει διαμάχες από την ίδρυσή τους το 1995. Έχουν γράψει άλμπουμ με αναφορές στο σαδομαζοχισμό,στην αιμομιξία,στην κακοποίηση,στη νεκροφιλία,τον κανιβαλισμό και τη σεξουαλική βία. Όπως επισημαίνει το Reuters,το 2009,η κυβέρνηση απαγόρευσε να εμφανίζεται στα καταστήματα το άλμπουμ Liebe ist Fuer Alle Da (“Η αγάπη είναι για όλους”) των Rammstein λόγω των σαδομαζοχιστικών απεικονίσεων του .


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram