Λήτη, καλό σου ταξίδι!

Written by on 14/11/2022

Ο Λήτης έφυγε για το μεγάλο ταξίδι. Το όνομά του ήταν Νικόλαος Σάννος. Ο Λήτης συνεργάστηκε με τον Atlantis fm και το 2005 κυκλοφόρησε το CD “Νυχτώνει” από την Atlantis Records μαζί με το συγκρότημά του τα Σκιάχτρα.

Ξεκίνησε κάπου στo 1968 με το συγκρότημα The Cannibals στο Χαλάνδρι. Από το 1970 έγραφε δικές του μπαλάντες. Το 1972 εμφανίστηκε στην Πλάκα (Μαϊμού και 5η Εποχή) και τον Πειραιά (στη Vavel). Από το 1975 έπαιξε στο ντουέτο Λήτης και Ιζόλδη, τις Μεσαιωνικές Μπαλάντες στο Σπόρτινγκ, στο Κύτταρο και σε κινηματογράφους σε όλη την Αθήνα και το 1981 έκαναν περιοδεία στην Πελοπόννησο μαζί με τους Schmetterling και τους Sharp-ties. Εξέδωσαν ένα single, συμμετέχοντας με δυο τραγούδια στην συλλογή Happening ’82, μαζί με άλλα συγκροτήματα (Αίολος, Vavoura band, Magic de spell, Heaven and Hell, Tonal Orchestra).

Στη συνέχεια έπαιξε ως Λήτης + Τρύκ και εξέδωσαμ το LP με τίτλο Ποδανό. Τους Τρύκ αποτελούσαν οι Λήτης (φωνή , κιθάρα), Αντώνης Τσέτσος (κιθάρα), Δημήτρης Κροκίδης (κιθάρα), Παναγιώτης Ζυγούρης (μπάσο).

Το 1988 κυκλοφόρησε τον προσωπικό δίσκο Χαρακίρι. Στη συνέχεια δημιούργησε τη ΜΟΥ.ΣΥΝ.Κ.Α. (Μουσική Συνεργατική Κίνηση Αθηνών) μαζί με τους Νίκο Γκίνη από τους Σύνδρομο και Θεόδωρο Τρύφωνα από τους Αγάπανθος, μια μη κερδοσκοπική επιχείρηση με σκοπό την “προώθηση καλλιτεχνικών τάσεων από τον ευρύτερο χώρο της τέχνης”. Στο club Ροντέο της πλατείας Βικτωρίας η ΜΟΥ.ΣΥΝ.Κ.Α διοργάνωσε συναυλίες ελληνικών συγκροτημάτων.


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram