Θλίψη για τον θάνατο του Robby Steinhardt των KANSAS

Written by on 20/07/2021

Ο Robby Steinhardt, ιδρυτικό μέλος, βιολιστής και τραγουδιστής των Κάνσας, πέθανε σε ηλικία 71 ετών μετά από μια σύντομη ασθένεια, σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε η οικογένειά του. Η σύζυγός του Cindy τον θάνατό του στο Facebook λέγοντας ότι ο Steinhardt εισήχθη στο νοσοκομείο με οξεία παγκρεατίτιδα τον Μάιο. Λίγο αργότερα, υπέστη σοβαρό σηπτικό σοκ και τέθηκε σε υποστήριξη, και παρόλο που η προοπτική ήταν «πολύ σοβαρή» εκείνη την εποχή, κατάφερε να ανακάμψει. Ωστόσο, αρκετούς μήνες αργότερα, καθώς επρόκειτο να απελευθερωθεί από την ιατρική περίθαλψη και να μετακομίσει σε κέντρο αποκατάστασης, υπέστη άλλη σήψη.

Ο Steinhardt ήταν αρχικά μέλος ενός άλλου προοδευτικού ροκ συγκροτήματος White Clover, το οποίο τελικά μεταμορφώθηκε στους Kansas το 1973. Στην αρχική ομάδα περιλαμβάνονται επίσης οι Steve Walsh, Rich Williams και Kerry Livgren, οι οποίοι συμμετείχαν στο ντεμπούτο άλμπουμ του 1974. Το 1982, ο Steinhardt εγκατέλειψε το συγκρότημα και δημιούργησε τον Steinhardt-Moon στη Φλόριντα, πριν ξανασυνδεθεί με τους Κάνσας το 1997. Μετά από μια ακόμη δεκαετία περιοδείας και καθήκοντος, ο Steinhardt αποσύρθηκε από το συγκρότημα το 2006, αλλά δεν εγκατέλειψε καθόλου τη μουσική. Τη στιγμή του θανάτου του, δούλευε σόλο δίσκο.

“Ο Ρόμπι ηχογράφησε το νέο του άλμπουμ με τον παραγωγό Μάικλ Φράνκλιν” δήλωσε η οικογένειά του. “Ο Στάινχαρντ ήταν πολύ περήφανος για αυτό το έργο, το οποίο θα κυκλοφορούσε στα τέλη του 2021. Είχε ξεκινήσει πρόβες για μια εθνική περιοδεία όταν αρρώστησε.”

Ο Στάινχαρντ είχε καρδιακή προσβολή το 2013, αλλά φάνηκε να έχει αναρρώσει.


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram