Η χαμένη ευκαιρία του Robert Fripp…

Written by on 19/04/2019

Ο leader των King Crimson,Robert Fripp θυμάται τη χαμένη ευκαιρία του να δουλέψει με τον David Bowie το 2002, και λέει ότι η γυναίκα του,η τραγουδίστρια Toyah Wilcox,δεν τον συγχώρεσε ποτέ γι’αυτό.

Ο Fripp εμφανίζεται στα άλμπουμς Heroes και  Scary Monsters του Bowie σε μια περίοδο που είχε επίσης δουλέψει με τους Peter Gabriel, Brian Eno και άλλους.Το 2002 ο Bowie έστηνε το  Meltdown festival στο Λονδίνο και κάλεσε τον Fripp να πάρει μέρος σε αυτό.

“Δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να γίνει σωστά κι έτσι αρνήθηκα,” δήλωσε ο Fripp στο Rolling Stone σε μια νέα συνέντευξη του. “Η γυναίκα μου δε μου το συγχώρεσε ποτέ.Βλέπετε,είναι παθιασμένη fan του Bowie.Είναι μια χαμένη ευκαιρία αλλά δεν πιστεύω ότι μπορούσα να κάνω μια αξιοπρεπή εμφάνιση.”

Μιλώντας για τις συνεργασίες του με  Eno και Bowie, σημείωσε ότι “και με τους δύο ήταν το ίδιο.Έλεγαν-αυτό είναι το σχέδιο.Robert, προχώρα το…με πειράγματα και πολλά γέλια.Πολλή πλάκα.Αυτό που θα ζητούσα απο τον David ήταν απλά να έχει τουλάχιστον συγχορδίες για να μην κάθομαι να γράφω νότες για καμιά ώρα ή όσο χρειαζόταν,για να μπορώ να είμαι φρέσκος και ξεκούραστος για να παίξω.Αντί αυτού…‘Εδώ είναι ο χάρτης-ξεκίνα.’ Και ήταν υπέροχο.”

Ο Fripp περιγράφει τον κάθε έναν σαν “χαρισματική παρουσία.” “Έχω συχνά όνειρα και με τους δύο,και με τον Eno και με τον Bowie,” λέει. “Πάντα ενδιαφέροντες,πάντα υπέροχοι με το δικό τους τρόπο.Και θα σας πω ότι κάθε φορά που δουλεύεις με κάποιον δημιουργικά και έντονα,κάτι αλλάζει,κάτι συγχωνεύεται.Είναι ίσως σαν να έχεις μια ερωμένη που είναι πάντα μέρος της ζωής σου.”


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram