Η μοναδική φορα που συναντήθηκαν οι θεοί του Rock and Roll.

Written by on 02/04/2019

by Εύα Ζευγουλά

 

Μας αρέσει να πιστεύουμε οτι υπάρχει ο παράδεισος του Rock and Roll όπου τα αγαπημένα μας είδωλα αράζουν όλοι μαζί,παίζουν τις μουσικές τους και κάνουν κάτι σαν ένα μεγάλο πάρτυ.

Άν λάβουμε υπόψη μας πόσοι απο αυτούς πέθαναν πολύ νέοι θα μπορούσαμε να πούμε επίσης ότι έμειναν για πάντα νέοι.Όσο καταπληκτικό κι αν ακούγεται βάζω στοίχημα οτι ΑΝ υπάρχει τέτοιο μέρος,σίγουρα θα είναι ένα μέρος που θα κυριαρχεί η αμηχανία.Τους αγαπάμε,δεν υπάρχει αμφιβολία,ήταν ταλαντούχοι και απίστευτοι χαρακτήρες αλλά για να λέμε του στραβού το δίκιο δεν ήταν και πολύ στα καλά τους.

Έτσι,αν μπορούσαμε να ρίξουμε μια ματιά σ’αυτό το μέρος μάλλον δε θα βλέπαμε και πολλή ησυχία.Αφήνοντας στην άκρη καυγάδες του εγώ και πιθανώς πολλές εχθρικές συμπεριφορές βάζω στοίχημα ότι το μέρος θα έμοιαζε περισσότερο σαν γυμνάσιο ή λύκειο όπου όλοι έχουν φλερτάρει με όλους κι είναι τώρα περίεργο να βρίσκονται όλοι μαζί στο ίδιο δωμάτιο.Το περιβάλλον που μεγάλωσαν οι ήρωες μας δεν ήταν το απόλυτο hippie περιβάλλον όπου όλοι πίνουν πολύ και παίρνουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και είναι ευτυχισμένοι.Αυτοί είναι κατεστραμμένοι και σκοτεινοί άνθρωποι.Ας πάμε όμως στην ιστορία μας.

Άς ταξιδέψουμε στη χρυσή εποχή του Rock and Roll στα τέλη των 60ς.

Οι πρωταγωνιστές μας Jim Morrison και Janis Joplin είναι στο peak της καριέρας τους.Εκτός απο το γεγονός οτι και οι δύο πλέον ανήκουν στο Club των 27 και τα ονόματα τους αρχίζουν με το ίδιο γράμμα δεν έχουν τίποτα άλλο κοινό εκτός απο τη μακροχρόνια σχέση τους με τον θρυλικό παραγωγό Paul Rothchild που σκέφτηκε,όπως και πολλοί fans εκείνη την εποχή οτι ο βασιλιάς και η βασίλισσα του Rock and Roll έπρεπε να συναντηθούν. Να πειστούν ίσως να κάνουν ένα μεγάλο ντουέτο που ίσως κατέληγε σε μια εμβληματική συνεργασία.Έτσι τους σύστησε σε ενα πάρτυ.
Το πάρτυ γινόταν στο Hidden Hills του L.A. και γνωρίζοντας ότι και οι δύο πίνουν υπερβολικά τους πρότεινε να έρθουν νηφάλιοι για να θυμούνται τη συνάντηση και να την απολαύσουν επίσης.Αυτό έκαναν.Ο Rothchild θυμάται ότι η Janis ήταν καταγοητευμένη απο τον Morrison.Ο Jim λάτρεψε το ελεύθερο πνεύμα και τη γοητευτική της προσωπικότητα.Έδειχνε πως ήταν η αρχή κάτι ιδιαίτερα ξεχωριστού.
Καθώς η νύχτα προχωρούσε και το αλκοόλ άρχισε να ρέει οι πρωταγωνιστές μας άρχισαν να δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο,κυρίως ο Jim. Μεταμορφωνόταν όταν μεθούσε και κατά τον Rothchild γινόταν κυριολεκτικά ένας κρετίνος και αηδιαστικός μεθύστακας,κάτι που χάλασε τα μάγια και άρχισε να ενοχλεί την Janis. Γνωρίζοντας οτι η συνάντηση ήταν κάτι που ήθελε ο παραγωγός της είπε να το ανεχτεί για λίγο αλλά τα καραγκιοζιλίκια του Morrison δεν σταμάτησαν κι όταν έφτασε στα όρια της ζήτησε απο τον Rothchild να την πάρει απο εκεί.

Θα πιστεύατε λοιπόν ότι είχε πάρει το μήνυμα μετά την ολονύχτια απόρριψη.Η αντίληψη όμως του Morrison για την αγάπη και τις σχέσεις δεν ήταν η πιο υγιής.Όσο η Joplin τον απέρριπτε τόσο τον γοήτευε.Έτσι όταν πήρε χαμπάρι ότι φεύγει,θύμωσε πραγματικά και τους πήρε στο κατόπι.Τύφλα στο μεθύσι,έφτασε το αυτοκίνητο και προσπάθησε να την πείσει να μείνει,πρόταση στην οποία απάντησε με ένα βροντερό και ξεκάθαρο “fuck off”. Θυμωμένος αυτός την αρπάζει απο τα μαλλιά και την τραβάει,ποιά είναι αυτή που τολμάει να απορρίπτει τον Lizard King? Δεν είχε ακούσει βλέπετε οτι αυτή δεν ήταν μια κανονική συνηθισμένη γυναίκα που θα έπεφτε με τη γοητεία και τις χάρες του…άρπαξε λοιπόν μια μπουκάλα,τον χτύπησε στο κεφάλι για να την αφήσει και έφυγε.

Πιο ξεκάθαρο δε γίνεται,σωστα;Κι όμως,αυτός τη γούσταρε ακόμα περισσότερο,η ισχυρή προσωπικότητα της τον άναψε κι άλλο.Την επόμενη μέρα ζήτησε το τηλέφωνο της απο τον Rothchild. Ο παραγωγός μίλησε μαζί της και της είπε οτι ο Morrison έχει φάει κόλλημα μαζί της και θέλει να ξανασυναντηθούν αλλά αυτή ήταν λίγο πιο λογική τότε κι αρνήθηκε πολύ ευγενικά να τον ξανασυναντήσει κάτι που συνέτριψε τον Lizard King.

Όπως ξέρουμε η Janis πέθανε το 1970 κι ο Morrison το 1971 κι έτσι δεν υπήρξε καμία ευκαιρία να διορθωθεί κάτι.

Άν υπάρχει λοιπόν ο παράδεισος του Rock and Roll ο Morrison ακόμα την πέφτει στην Janis κι αυτή τον φτύνει συνεχώς.Ακόμα όμως κι αν αυτή η συνάντηση έγινε μόνο μια φορά και δεν είχε αποτέλεσμα,παραμένει μια απο τις καλύτερες ιστορίες της Rock.


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram