Η αναγέννηση των Creedence Clearwater Revival…

Written by on 10/04/2019

Οι Creedence Clearwater Revival άρχισαν να ξεπερνούν ένα από τα πιο άσχημα διαζύγια του rock.
Στην πραγματικότητα, είχαν αρχίσει να διαλύονται πριν το ανακοινώσουν επίσημα όταν ο αείμνηστος Tom Fogerty έφυγε πριν από το Mardi Gras του 1972. Έκτοτε, υπήρξαν μηνύσεις και κόντρα μηνύσεις, δηλητηριώδεις δηλώσεις σε ειδησεογραφικά δελτία και η ίδρυση μιάς παρόμοιας μπάντας με το όνομα, Creedence Clearwater Revisited, με επικεφαλής τον μπασίστα Stu Cook και τον ντράμερ Doug Clifford.
Ο επικεφαλής John Fogerty αρνήθηκε να παίξει μαζί τους όταν οι Revival έγιναν δεκτοί στο Rock and Roll Hall of Fame το 1993.
Ο Cook λέει τώρα ότι οι εναπομείναντες CCR έχουν ξεπεράσει τις μακροχρόνιες διαφορές τους. “Δεν ορμάμε ο ένας στον άλλο πια”, είπε στο Billboard. «Είμαστε επικεντρωμένοι στα καλά πράγματα των Creedence, και νομίζω ότι εκεί πρέπει να είμαστε».
Οι Cook, Clifford και Fogerty έχουν δημιουργήσει μια κοινοπραξία που θα εμπορεύεται τη δουλειά της αρχικής μπάντας. Μεταξύ των σχεδίων που σχετίζονται με την αναγέννηση τους συζητιέται και η πολυαναμενόμενη κυκλοφορία της εμφάνισης του Woodstock, η οποία δεν συμπεριλήφθηκε στο ντοκιμαντέρ του 1970 για το φεστιβάλ ή στο άλμπουμ του soundtrack.
Οι Creedence Clearwater Revisited θα αφήσουν το δρόμο μόλις ολοκληρωθούν οι ημερομηνίες που έχουν ανακοινώσει. Μια αγωγή του Fogerty τους ανάγκασε να αλλάξουν το όνομα της μπάντας σε Cosmo’s Factory, αν και ο Cook και ο Clifford επικράτησαν τελικά και επέστρεψαν στο Revisited . (Η αρχική σύνθεση τους περιελάμβανε και τον Elliot Easton των Cars.) Οι Revisited κυκλοφόρησαν αργότερα ένα ζωντανό άλμπουμ που έγινε πλατινένιο, το Recollection του 2007.


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram