είναι πολλά τα λεφτά…Ράο!!!

Written by on 03/05/2019

Ο Dipak Rao,λογιστής των Deep Purple που βρέθηκε υπεύθυνος για την κατάχρηση περίπου 3 εκατομμυρίων δολαρίων των χρημάτων των Deep Purple οδηγήθηκε στη φυλακή  για την κλοπή.
Ο Dipak Rao εργάστηκε για δύο εταιρείες που διοικούνταν από το συγκρότημα από το 1992 έως το 2014, φτάνοντας σε διευθυντικό επίπεδο και στις δύο τη δεκαετία του ’00, και το 2017 εντοπίστηκε ότι είχε εκτρέψει «τουλάχιστον £ 2 εκατομμύρια» από τους λογαριασμούς του στο δικό του. Ο Rao παραδέχτηκε ότι «δανείστηκε» τα μετρητά και αντιμετώπισε 11ετή αποκλεισμό από το αξίωμα του διευθυντή της εταιρείας.

Σε μια νέα όμως έκθεση, το SurreyLive είπε ότι ο Ράο, 71 ετών, είχε επενδύσει τα χρήματα, αλλά τα έχασε όλα επειδή τα προγράμματα αποδείχθηκαν απάτες. Καταδικάστηκε σε έξι χρόνια και τέσσερις μήνες στη φυλακή στο Γκράντφορντ Στέιτ Κορόνα και θα υπηρετήσει τουλάχιστον το ήμισυ της θητείας πριν απελευθερωθεί. Αναφέρθηκε ότι έχει χάσει το σπίτι και τα περιουσιακά του στοιχεία ως αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων του, συνολικού ύψους περίπου 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Η μπάντα λέγεται ότι δεν έχει ανακάμψει από το χαμένο εισόδημα.

Οι κλοπές έρχονται στο φως μετά τον θάνατο του Tony Edwards, ο οποίος διαχειριζόταν το οικονομικό κομμάτι των Deep Purple από τις πρώτες μέρες του 2010. Τα δύο του παιδιά κληρονόμησαν τμήματα της επιχείρησης της μπάντας και υποψιάστηκαν ότι ο Rao αποκρύπτει πληροφορίες. Μετά την έξοδο από τις εταιρείες που είχαν πρόσφατα εκκαθαριστεί, ξεκίνησε δικαστική αγωγή.

“Βρισκόμασταν κάτω απο πολύ έντονο άγχος το οποίο αυτή τη στιγμή μας έχει κάνει ανυπολόγιστη ζημιά”, δήλωσε η κόρη του Edwards, Abigail Flanigan. “Έχει καταστρέψει την κληρονομιά για την οποία ο πατέρας μου ξόδεψε τη ζωή του. Αυτή η καταστροφή προκλήθηκε από έναν άνθρωπο που γνωρίζαμε εδώ και χρόνια και εμπιστευόμαστε ».

Ο δικηγόρος του Rao ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του δεν είχε χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να ζήσει ένα πλούσιο τρόπο ζωής, αλλά αντίθετα είχε παγιδευτεί σε έναν κύκλο συνεχιζόμενων προβλημάτων, καθώς προσπάθησε να ανακτήσει τα χρήματα που είχε χάσει. Περιγράφοντας τη συμπεριφορά του Ράο ως μια «στιγμή τρέλας κατά την οποία ξεκίνησε αυτή τη φοβερή υπόθεση», σημείωσε, «η συμπεριφορά του είναι πιο τυπική και ακριβής κι όλο αυτό μπορούμε να το εξηγήσουμε μόνο ως συμπεριφορά ενός ανόητου ανθρώπου που βγήκε από τα όρια του ».

Αιχμές για το θέμα είχε αφήσει ήδη απο το 1996 ο Richie Blackmore όταν μήνυσε τους πρώην συναδέλφους του για μη καταβολή των χρημάτων που του αναλογούσαν από τα τραγούδια του.


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram