Ακυρώνεται το Woodstock 50!!!

Written by on 29/04/2019

Δεν πιστεύουμε ότι η παραγωγή του φεστιβάλ μπορεί να φέρει εις πέρας μια εκδήλωση αντάξια του Woodstock. ”
Το Woodstock 50 ακυρώνεται. Νωρίτερα σήμερα υπεύθυνοι του δικτύου Dentsu Aegis Network, το οποίο χρηματοδοτεί το φεστιβάλ, δημοσίευσαν  την ακόλουθη δήλωση στο Billboard:
“Είναι ένα όνειρο για τους οργανισμούς να δουλεύουν με ιστορικές επωνυμίες και να συνδέονται με σημαντικές κινήσεις. Έχουμε μια μεγάλη ιστορία παραγωγής εκδηλώσεων που φέρνουν τους ανθρώπους μαζί γύρω από κοινά ενδιαφέροντα και σκοπούς και γι ‘αυτό επιλέξαμε να είμαστε μέρος του Φεστιβάλ της 50ης επετείου του Woodstock. Αλλά παρά την τεράστια επένδυση χρόνου,προσπάθειας και της δέσμευσής μας, δεν πιστεύουμε ότι η παραγωγή του φεστιβάλ μπορεί να εκτελεστεί έτσι όπως αξίζει στο όνομα του Woodstock, διασφαλίζοντας την υγεία και την ασφάλεια των καλλιτεχνών, των συνεργατών και των παρευρισκομένων ».
Η δήλωση συνεχίζει: “Ως αποτέλεσμα και μετά από προσεκτική εξέταση, το Amplifi Live της Dentsu Aegis Network, συνεργάτης του Woodstock 50, αποφάσισε να ακυρώσει το φεστιβάλ. Όσο δύσκολο και να είναι, πιστεύουμε ότι αυτή είναι η πιο συνετή απόφαση για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.”
Οι επικεφαλής της τριήμερης εκδήλωσης περιλάμβαναν τους Killers, Dead and Co, Imagine Dragons και τον Jay-Z. Άλλοι καλλιτέχνες που συμπεριλαμβάνονταν στο line up ήταν οι Miley Cyrus, Lumineers, Chance the Rapper,Sturgill Simpson,Halsey,Cage the Elephant, μεταξύ πολλών άλλων. Οι διοργανωτές είχαν καλέσει επίσης αρκετούς βετεράνους μουσικούς από το αρχικό Woodstock του 1969, όπως John Fogerty, John Sebastian, David Crosby, Canned Heat και Country Joe McDonald.

Επαναλαμβανόμενες φήμες για το φεστιβάλ ανέφεραν ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα του φεστιβάλ, την ετοιμότητα του χώρου και τα θέματα αδειοδότησης που τελικά οδήγησαν στην ακύρωση του επετειακού γεγονότος, το οποίο είχε προγραμματιστεί για τις 16-18 Αυγούστου. Την περασμένη εβδομάδα ένας εκπρόσωπος του φεστιβάλ έφτασε σε ιθύνοντες του Live Nation και της AEG για να μιλήσουν για μια επένδυση αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων για να σωθεί η εκδήλωση, αλλά και οι δύο εταιρείες απέρριψαν την προσφορά.
Εκτός από ζητήματα χρηματοδότησης και αδειών, οι διοργανωτές ανησυχούσαν ολοένα και περισσότερο για το γεγονός ότι η Watkins Glen International δεν θα μπορούσε να φιλοξενήσει το φεστιβάλ των 100.000 ατόμων.

Πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια έχουν ήδη δαπανηθεί για τη διοργάνωση του φεστιβάλ.Πηγή αναφέρει στο Billboard ότι οι περισσότεροι καλλιτέχνες έχουν ήδη πληρωθεί από την Amplify Live, τον επενδυτικό βραχίονα της Dentsu Aegis Network, μια πολυεθνική εταιρία μέσων μαζικής ενημέρωσης και ψηφιακού μάρκετινγκ με έδρα το Λονδίνο που ανήκει εξ ολοκλήρου στην ιαπωνική εταιρεία μέσων ενημέρωσης Dentsu.


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram