άκου τον Halford….

Written by on 25/03/2019

by Εύα Ζευγουλά

Ο τραγουδιστής των JUDAS PRIEST, Rob Halford, τόνισε τη σημασία της προσπάθειας να τερματιστεί το στίγμα που συνδέεται με την ψυχική υγεία.

Ο Halford έκανε τα σχόλιά του ενώ μιλούσε για τους πρόσφατους θανάτους των Chris Cornell, Chester Bennington και Keith Flint, που όλοι έδωσαν τέλος τη ζωή τους μετά από μάχη ετών με την κατάχρηση ουσιών και την κατάθλιψη.

Αναγνωρίζοντας ότι ένας μουσικός που περιοδεύει συνεχώς έχει έναν τρόπος ζωής που μπορεί να αφήσει το άτομο πιο εκτεθειμένο σε προβλήματα ψυχικής υγείας, ο Halford δήλωσε στο Wall Of Sound της Αυστραλίας σε μια πρόσφατη συνέντευξη: “Πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε γι’αυτή την κατάσταση … Όταν χάνουμε τους αγαπημένους μας φίλους, ακούμε πάντα την ίδια περίπου ιστορία: «Λοιπόν, ήταν καλά. έδωσε ένα καταπληκτικό σώου και είπε « σε βλέπω αύριο » ανέβηκε στο λεωφορείο και μετά έφυγε.

“Είναι απίστευτα δύσκολο να εστιάσουμε και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει στο κεφάλι κάποιου”, συνέχισε. “Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να αγαπάτε ο ένας τον άλλο και να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον και να βλέπετε αν υπάρχουν κάποια προειδοποιητικά σήματα. Και γενικά υπάρχει κάτι κάπου που το έχεις προσπεράσει μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν σε μια μέρα. Κι είναι απαίσιο.

“Οι μουσικοί του Rock and roll, αυτοί οι δημιουργικοί άνθρωποι, έχουν απλά αυτό το τρομερό, φοβερό πράγμα που δεν φαίνεται να φεύγει. Το καλό είναι ότι στις μέρες μας συζητιέται πιο ανοιχτά. Βάλτε τις μπότες σας και βγείτε έξω.Πρέπει να προσπαθήσετε να βοηθήσετε το άτομο.

“Κάθε ένας από εμάς ασχολείται με αυτό με τον δικό του τρόπο”, πρόσθεσε ο Halford. “Θα πω για τον εαυτό μου, όταν σταμάτησα να πίνω και να παίρνω ναρκωτικά 33 χρόνια πριν, αυτό ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω για μένα.” Πολλές αποφάσεις που παίρνουμε σε αυτούς τους συγκεκριμένους τομείς, αφορούν τη φυσική μετάβαση, η διανοητική μετάβαση όμως είναι απίστευτα δύσκολη. Εννοώ ακόμα και τώρα εργάζομαι όλη μέρα,προσωπικά εργάζομαι όλη μέρα,έχω τα δικά μου μικρά εργαλεία για να βγάλω τη μέρα.Γιατί δεν σε αφήνει ποτέ όταν είσαι τοξικομανής και αλκοολικός, που είναι αυτό που είμαι. Αυτό ακριβώς είμαι και πρέπει να σταματήσουμε να προσπαθούμε να το βγάλουμε απλά από τη μέση: «Έχετε αποτοξινωθεί,ξεμπερδέψατε». Λοιπόν, αυτό είναι ένα ψέμα, ζεις μαζί του, ασχολείσαι με αυτό και κάνεις ό, τι πρέπει να κάνεις για να περάσεις κάθε μέρα, μια μέρα τη φορά, αλλά η διανοητική πλευρά είναι πολύ δύσκολη.

“Ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχουν τρόποι επαφής τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη στιγμή. Είναι το Internet. Απλά στέλνοντας ένα μήνυμα σε κάποιον, παραμένοντας σε επαφή, φροντίζοντας ο ένας τον άλλον…”πώς είσαι ρε mate. Σου τηλεφώνησα μερικές φορές.Είναι όλα καλά;”Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οτιδήποτε, φτάνει μακριά, μένει αναμεταξύ μας και υπάρχει έτσι κάποιος που φυλάει τα νώτα και προσπαθείς μετά να κάνεις ό, τι μπορείς για να βγάλεις τη μέρα. “

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Στατιστικής για την Υγεία, το 2016 σημειώθηκε το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών των τελευταίων 30 ετών στις ΗΠΑ, με περισσότερους από 13 θανάτους ανά 100.000 άτομα.


Current track
Title
Artist

Background
Follow by Email
Facebook
Instagram