Αρχική      Νέα     Photos      Εκπομπές      Ατζέντα      Κυκλοφορίες      Βιβλίο      Θέατρο      Συνεντεύξεις      Kαφενεδάκι      Πνύκα      Bίντεο      Επικοινωνία     Downloads      Τεχνολογικό Μαγκαζίνο      Ισολογισμός χρήσης
1990 - 2018. 28 χρόνια Atlantis!

Λίγα λόγια για τον Ντίνο και τους Spitfire…

 

 

Eκανε την εμφάνισή του στη δεκαετία του ’80. Ενα ελληνικό, καθαρόαιμο χέβι μέταλ συγκρότημα που δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα τα αγγλόφωνα συγκροτήματα. Οι Spitfire με το πρώτο και εξαιρετικό τους άλμπουμ First Attack, με τo ιδιαίτερο μέταλλο της φωνής του Ντίνου Κωστάκη, κάνουν θραύση.

Δυστυχώς, όμως, η μοίρα δεν άφησε τον Ντίνο να χαρεί την επιτυχία του άλμπουμ, αφού λίγο μετά τις ηχογραφήσεις του δίσκου το 1986, τραυματίστηκε βαριά σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα όταν τη μηχανή του, χτύπησε φορτηγό. Ο Ντίνος Κωστάκης, 25χρονο παλικάρι τότε, και πατέρας ενός παιδιού, έμεινε σε κώμα για περισσότερο από δύο χρόνια. Για πολλά χρόνια αγνοείτο η τύχη του μέχρι που οι φίλοι του τον εντόπισαν στη Ρόδο. Πριν από δύο ημέρες, ο Ντίνος έφυγε από τη ζωή χωρίς να γίνουν γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

Τη συγκλονιστική ιστορία του συγκροτήματος κατέγραψε ο Βαγγέλης Ρήγας στο τρίτο ντοκιμαντέρ του. Ειδικότερα, κατέγραφε μία συνάντηση ανθρώπων που δεν είχαν βρεθεί για πάνω από 15 χρόνια. Eνα γκρουπ που είχε όλα τα φόντα να μεγαλουργήσει, αλλά και την τραγική ατυχία ο αρχικός τραγουδιστής του, Ντίνος Κωστάκης, να τραυματιστεί σοβαρά και να απομακρυνθεί οριστικά από το τραγούδι. Αυτή η εξαιρετική φωνή, μέσα σε μια νύχτα, πέρασε στη (μουσική) ιστορία πριν καν ζήσει το διαφαινόμενο λαμπρό της μέλλον.

Παρ’ όλα αυτά, οι Spitfire βρήκαν τη δύναμη να συνεχίσουν. Για πρώτη φορά, ακούγονται ακυκλοφόρητα κομμάτια τους με τη μυθική σύνθεση του δίσκου «First Attack». Οι Γιάννης Κουτουβός (μάνατζερ) και Ηλίας Λογγινίδης (ιδρυτής, κιθαρίστας και συνθέτης) ταξιδεύουν στο παρελθόν.

Facebook Comments

Ακούστε live..!